Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yeniden seçilmesinin ardından ilk kez Malatya’ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ’44 günde 44 TIR Yardım Kampanyası’na katıldı. Bakan Tüfenkci, kapısına 3-5 sığınmacı gelince panikleyen Avrupa’nın bugün dünyaya insan hakları dersi vermeye kalktığını söyledi.
Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacılar Odası ve İHH tarafından organize edilen ve birçok sivil toplum kuruluşu ile vatandaş ve esnafın destek verdiği ’44 günde 44 TIR Yardım Kampanyası’nda 17 TIR’ın ardından 22 TIR daha düzenlenen törenle yola çıktı. Malatya Büyükşehir Belediyesi arkasında düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanı sıra, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin bütün yardıma muhtaç insanların umudu olduğunu dile getirerek, “Türkiye kadim medeniyetinin kendine yüklemiş olduğu sorumluluk gereği bütün mazlumlara el uzatıyor. Nerede bir mazlum ve mağdur varsa, hepsinin umudu Türkiye. Onun için bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmamız ve daha çok üretmemiz lazım” dedi.
Tüfenkci, Avrupa’nın Türkiye’den daha zengin olduğunu ancak çok az sayıda mülteciye dahi kapılarını açmadığını kaydederek, “Bugün Avrupa kapısına 3-5 sığınmacı gelince panikledi. Türkiye yıllarca kimseden 5 kuruş para almadan sığınmacıları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştı ve ağırladı ama Avrupa sığınmacıları kabul etmedi ve onlara kötü muamelede bulundu. İşte bu Avrupa bugün dünyaya insan hakları dersi vermeye kalkıyor” şeklinde konuştu.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, kampanyanın çok anlamlı olduğunu söyleyerek, “Bu yardımlar bizim medeniyetimize yakışan yardımlar, daha anlamlı olanı bu yardımları hep birlikte yapıyor olmamız” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık ise, ‘44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası’nın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu yardımlar bizim hoşgörü iklimimizin en güzel göstergesidir. Türkiye olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz yardımlar tüm dünyayı geçmiş vaziyette” dedi.
Türkiye’nin yardıma muhtaç insanlara büyük bir hassasiyet gösterdiğini aktaran Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, “Biz Türkiye olarak ülkemizde 8 milyon, Malatya’da ise 14 bin Suriyeliyi ağırlıyoruz ama bu yetmiyor ve biz Suriye’de kalan mazlumlara da böyle yardımlar gönderiyoruz. Ben bu yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizim daha çok mazluma el uzatmak için birlik ve dirlik içinde olmamız lazım” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından 22 yardım TIR’ı, Suriyeli yardıma muhtaçlara ve terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.