Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Meyve Sebze Toptancı Hali’ni ziyaret etti. Hal esnafını tek tek gezip sıkıntılarını dinleyen Tüfenkci, sorunların çözümü hakkında birlikte çalışma vurgusu yaptı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bayrampaşa’daki İstanbul Meyve Sebze Toptancı Hali’ne ziyarette bulundu. Ziyareti sırasında hal esnafına tek tek uğrayan ve sohbet eden Bakan Tüfenkci, esnafın sıkıntılarını dinleyip, çözüm önerilerini sordu. Ziyaret sırasında kendisine ikram edilen incir ve üzümleri alan Tüfenkci, ayrıca hal esnafını kırmayarak bir de kavun kesti.
Esnaf ziyaretinin ardından İstanbul Yaş Meyve Sebze ve Bostan Komisyoncuları Derneği’ni (İSMEYDER) ziyaret eden Tüfenkci, burada bir açıklama yaptı. Tüfenkci, yeni hal yasası hakkında bilgiler vererek, “Biz üretim zincirinde şeffaflaşmayı arzu ediyoruz ve hal yasasıyla bunu düzenlemeye çalışıyoruz. Bütün sektördeki paydaşlarla beraber neler yapabiliriz, kazanırken bir yandan da bu ürünü tüketiciye sağlıklı, güvenli ve ucuz şekilde nasıl ulaştırabiliriz, bunun çalışmasını yapmamız lazım. Bu kolay bir şey değil. Özellikle esnafların da bu konuda elini taşın altına koyarak birlikte yönetip birlikte hareket etmesi lazım. Biz Bayrampaşa Hali’nin Türkiye’nin, belki de Balkanlar’ın en büyük hallerinden birisi olduğunu söylüyoruz ama daha burada bizim bir soğuk hava depomuz bile yok. Normalde bütün modern dünyanın bütün hallerinde soğuk hava depoları var. Hep beraber, elimizden geldiği kadar birlikte çalışmamız lazım. Zaten biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak bütün düzenlemelerimizi sektörün temsilcileriyle beraber bizzat giderek, yerinde inceleyerek, konuşarak, onları bakanlığa davet ederek birlikte çıkartacağız ve inşallah hepimiz sahiplenerek birlikte uygulayacağız” ifadelerini kullandı.