Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği bayramlaşma programına katıldı.
Tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da Ramazan Bayramı coşkuyla kutlanırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleriyle birlikte ortaklaşa Bayramlaşma programı düzenlendi.
Hürriyet Parkı’nda gerçekleştirilen Bayramlaşma Programı’na Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçe belediye başkanları, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ESKKK Başkanı Ali Evren, Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, meclis üyeleri, belediyelerin yöneticileri, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri, muhtarlar, gazeteciler ile vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın vatandaşlarla tek tek bayramlaşıp, sohbet ettiği programda kısa selamlama konuşmaları yapıldı. İlk olarak konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramazan Bayramı’nın huzur, barış ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ederek, ülkedeki birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Bayramların coşkuyla, sevinçle kutlanan müstesna günlerden biri olduğunu belirterek, Bayramın Malatya’ya, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek, herkesin Ramazan ayında daha çok ibadet ettiğini, daha çok yardımda bulunduğunu belirterek, bu ibadet ve yardımların Ramazan sonrasında da sürmesi gerektiğini söyledi. Çakır, “Yardımlaşma ve dayanışma çok çok önemli. Toplumsal dayanışmayı her zaman yaşamalıyız. Şu anda hep birlikte bayramı kutluyoruz. Bu birliktelik bayramın güzellikleri. Bu bayramın huzur, kardeşlik ve barış ortamına vesile olmasını diliyorum. Büyüyen ve kalkınan Türkiye’nin bazı sıkıntıları olacaktır elbet. Bunlar birlik ve beraberlik içerisinde aşılır. Ramazan Bayramı da ülkemize birlik ve huzur getirsin” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmada, Bayramlaşmanın daha önce dağınık bir şekilde yapıldığını, ancak son yıllarda ise böyle topluca yapıldığını söyledi. Toplumsal etkinliklerde yüreklerin bir atıyorsa mutlu olunması gerektiğini kaydeden Şahin, “Bayramlar, bayram tadında kutlanıyorsa amacına ulaşmış olur. Buradan önce de toplu bayramlaşma yaptık. Başka illerin hasretle beklediği tabloyu biz yıllardır yaşıyoruz” dedi. Şahin Bayramlarda ayrıca Sılai Rahim yaparak büyüklerin duasını aldıklarını belirterek, ülkece birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisinde bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da kardeşlik ve huzur içerisinde bir bayram temennisinde bulunarak, son zamanlarda Türkiye’de, Irak’ta ve Arabistan’da patlatılan bombaların İslamın üzerine atılan bombalar olduğunu söyledi. Çalık Türkiye olarak terörle mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “İsmi ne olursa olsun bütün terörü lanetliyoruz. Onlara sahip çıkanlara da Allah akıl fikir versin diyoruz. Bu vesile ile Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.
Hürriyet Parkı’nın Malatya’nın simge yerlerinden birisi olduğunu kaydeden Öznur Çalık, “Böyle güzel bir mekanı Malatya’ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’ı kutluyorum. Ağaçları kesmeden güzel bir mekan yapmışlar” şeklinde konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise tüm vatandaşların bayramını kutlayarak, şehitlere rahmet, yaralılara şifa, ailelerine de sabırlar diledi. Terörün insanlık suçu işlediğini ve sadece Türkiye’de etkin olmadığını kaydeden Tüfenkci, Avrupa’da ve Orta Doğu’da da eylemler yaptığını belirterek, “Tek ses olmamız lazım. Türkiye bu konuda terörle mücadele eden yegane devletlerden birisi. Bugün teröre destek verenler bilmeliler ki, gün gelir terör o devletleri de vurur” ifadelerine yer verdi.
Bayramlaşma programı sırasında misafirlere çeşitli ikramlarda bulunulurken, vatandaşlarla protokol bayramlaşarak, bol bol sohbet etti.
Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Arife günü Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ni gül suyuyla yıkadı.