Bayram tatilini memleketi Malatya’da geçiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ülke olarak hem FETÖ, hem PKK hem de DAEŞ ile mücadele ettiklerini belirterek, “Bunlara karşı biz asla ve asla Türkiye’nin başını öne eğdirmeyeceğiz” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bayram namazını Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii’nde kıldı. Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın da yer aldığı bayram namazı sonrasında cami cemaati ile bayramlaşan Bakan Tüfenkci, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bayram namazını sağlık ve huzur içerisinde hep birlikte eda ettiklerini belirten Tüfenkci, “Bu huzuru sağlayan başta 15 Temmuz gecesi şehit olan bütün demokrasi şehitlerimize Cenabı-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu vatanın huzur içerisinde kalması için gece gündüz mücadele eden ve bu uğurda şehit olan bütün güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Özellikle yapılan operasyonlarla huzuru sağlama yönünde gayret gösteren, terörün inlerine girme noktasında büyük bir başarı sağlayan ve şuan da dağlarda mücadele eden bütün güvenlik güçlerimize de başarılar, hayırlı bayramlar diliyoruz” diye konuştu.
Bayramların bayram tadında geçmesini temenni ettiklerini kaydeden Tüfenkci, bunun için de gece gündüz demeden üreten bir Türkiye olsun diye mücadele ettiklerini belirtti. Bir yandan ekonomiyi canlandırmaya çalışırken, diğer taraftan da terör örgütleriyle mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, “Hem Fetullahçı Terör Örgütü hem PKK hem DAEŞ terör örgütüyle. Bunlara karşı biz asla ve asla Türkiye’nin başını öne eğdirmeyeceğiz. Bunların oluşturmaya çalıştıkları korkuya, paniğe de asla ve asla pirim vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
PKK’ya destek verdikleri gerekçesiyle kayyum atanan 28 belediye ile ilgili de konuşan Bakan Tüfenkci, “İşte bunlara yardım yataklık eden 28 belediyeye kayyum atandı. Orada birtakım provokasyonlar yapmaya, orada bayramı zehir etmeye çalışırlar ama bilsinler ki oradaki insanlar millete hesap vermiyorlardı, Kandil’e hesap veriyorlardı. Millete, bulundukları ile ilçeye hizmet etmeleri gerekirken başka odaklara hizmet edenler, milletin parasını başka yerlere kullananlar, araçlarıyla, gereçleriyle yollara çukurlar açanlar bu da yetmezmiş gibi bombaların taşınmasını aracılık edenler elbette ki hem hukuka hem de bu millete hesap verecekler” şeklinde konuştu.
Kayyumların göreve başladığını belirten Tüfenkci, “Bundan sonra o kayyumlar hangi usulsüzlükler yapılmış, nasıl yolsuzluklar yapılmış bunları belgeleyecek. Bir yandan da o ile ve ilçedeki insanlara en tabi hakları olan belediyecilik hizmetlerini en mükemmel şekilde verecekler. Buradan o bölgedeki, yöredeki insanların gerçekten tahriklere katılmadan nasıl hizmet yapılır onu görerek değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bunu kaşıyarak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmek isteyenler var. Milletimiz inşallah oyuna gelmeden huzur içerisinde bayramlarımızı geçiririz" dedi.