Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Cumhuriyet kuruldu kurulalı Türkiye’de ilk defa 23 ile çok özel teşvikler veriyoruz. Bu illerin kendi içerisinde cazibe merkezleri oluşturuyoruz” dedi.
Adıyaman’da bir dizi açılışa katılan ve ziyarette bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kredi Garanti Fonu ile TSE Adıyaman Müdürlüğü’nün açılışını yaptı. Bakan Tüfenkci, daha sonra iş adamlarını bilgilendirme toplantısına katılarak, burada 23 ilde uygulanacak olan cazibe merkezleri ve teşviklerle ilgili iş adamlarını bilgilendirdi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu’nun açılış konuşmasının ardından konuşan Bakan Tüfenkci, “Terör örgütleri ülkemizin hızını kesmek için adete birbirleriyle yarışıyor. 15 Temmuz’da hızımızı tamamen kesmek istediler ama Allah’a hamdolsun onu da atlattık. İşçinin ve işverenin sorunları konuşulsun diye bu darbe girişiminin etkilerini silmeye çalıştık. Şimdi yeniden harekete geçme zamanı, yeniden bir başarı hikayesi yazma zamanıdır” dedi.
23 ile çok özel teşvikler verileceğini ifade eden Bakan Tüfenkci, “Türkiye’nin üreten insanın ürettiğini pazarlayabilmesi, satabilmesi, yeni pazarlara ulaşması için yeni yeni teşvik sistemleri getiriyoruz. Bizim yatırımcımız, uluslararası piyasada yeteri kadar rekabet edebilsin diye, katma değeri üreterek rekabet etsin diye, ihraç ettiği malın değerini daha fazla arttırmak için teşvik veriyoruz. Bir yandan da üretimi arttırmak için teşvik veriyoruz. Cumhuriyet kuruldu kurulalı Türkiye’de ilk defa 23 ile çok özel teşvikler veriyoruz. Bu illerin kendi çerisinde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Yeter ki istihdamı ön plana çıkaran, yatırımı ön plana çıkaran, iş yapmak isteyen insanların buralara yatırım yapmasını sağlamak istiyoruz. Özellikle İstanbul, Kocaeli gibi illerden fabrikalarını bu 23 ilden birisine taşımak isteyen yatırımcılara ise taşıma parası hem de daha özel bir destek veriyoruz. Bir yandan biz terörle mücadele ederken, terörden etkilenen illerimize de ayrı bir destek vererek Türkiye’yi kalkındıralım. Stratejik ürünlerde ve önemli yatırımlarda özel birebir teşvikler vereceğiz” diye konuştu.
Toplantıya Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.