Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli otomobil ’Pehlivan ElekTrak’ı kullanarak test etti. 7 Balkan ülkesini gezecek olan ’Pehlivan ElekTrak’ın yolculuğunu Bakan Tüfenkci başlattı.
Bir dizi ziyaret için Edirne’ye gelen Bakan Tüfenkçi, Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli otomobil ’Pehlivan ElekTrak’ı inceleyerek öğrencilerden otomobil hakkında bilgi aldı. Otomobilin test sürüşünü de yapan Bakan Tüfenkci, start bayrağını eline alarak ’Pehlivan ElekTrak’ı Balkanlar’a uğurladı.
Bakan Tüfenkçi yaptığı açıklamada, "Önemli olan bunları genç arkadaşların yapabilmesi. Üniversitede okuyan gençlerimizin kendi meslekleri doğrultusunda bir şeyler üretebilmesi ve bunu bilimsel olarak akredite edebilmeleri önemli. İnovasyon bu tip fikirlerden çıkar diye düşünüyorum. Bu arkadaşlara birilerinin destek vermesi gerekir. Bizim AK Parti olarak hedeflediğimiz yerli üretim amacımızı da genç arkadaşlarımızı da, buradaki arkadaşlarımızı da, emek veren arkadaşlarımızı da değerlendirmemizin doğru olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.