Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "19 Mayıs, başarıya ancak milletle ulaşılacağının tarihe düşülmüş bir notudur" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919’un Türk Ulusu’nun tarihinde özel bir gün olduğunu vurgulayarak, "Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi tüm yurda yayılmış; genç, yaşlı, kadın, erkek topyekün başlatılan mücadele bir milletin yeniden doğuşunu sağlamıştır" ifadesini kullandı.
Gazi Mustafa Kemal’in 97 yıl önce bugün, düşman işgali altındaki yurdu kurtarmak için çareyi millette bulduğunu vurgulayan Tüfenkci, zafere giden yolun milletin azim ve inancıyla katedildiğini kaydederek, "Milletimiz esarete karşı tüm varlığıyla direnmiş ve tüm dünyaya örnek olan bir mücadeleye imza atmıştır. 19 Mayıs, başarıya ancak milletle ulaşılacağının tarihe düşülmüş bir notudur. Millet desteğine dayanmayan hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz. Türkiye son 14 yılda, millet iradesini temel alarak, büyüyüp gelişmekte ve güçlenmektedir. Güçlü bir ülke olma yolunda istikrarlı bir şekilde kararlılıkla ilerliyoruz. Bizlerin bıraktığı bayrağı gençlerimiz devralacaktır. Gençlerimizin bu değerli emaneti çalışarak, üreterek daha ileriye götüreceğine, birlik ve beraberlik içinde kültürümüzü ve kadim geleneğimizi sonsuza kadar yaşatacağına ve koruyacağına olan inancım tamdır.
Bu vesileyle, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.