AK Parti Bitlis İl Başkanlığını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Bitlis halkına teşekkür etmek için geldiğini belirterek, 15 Temmuz’un tarihimizin en kanlı ve en alçak darbe girişimi olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Bitlis İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Netice itibariyle kıblemiz, ezanımız, bayrağımız ve vatanımız bir. Bakın burada birlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştiriyoruz. PKK, DEAŞ ve PYD gibi terör örgütleri yok edilecek. Bu konuda hükumetimiz son derece kararlı. Benim onlara tavsiyem silahlarını bıraksınlar, adam gibi teslim olsunlar, ana ve baba evine dönsünler. Yoksa hükümetimiz sonuna kadar kararlı, karalı, kararlı" dedi.
"Buna belki Türkiye’yi bölme girişimi demek daha doğrudur" diyen bakan Eroğlu, "Bu darbe girişiminde Bitlis’imiz dimdik ayakta durdu. Dolayısıyla sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Onun için bugün değerli genel başkan yardımcımız ve benimde 22 yıllık dostum Vedat Demiröz ile sizleri kucaklamak ve teşekkür etmek için geldik. Bitlisli bu darbe girişimine karşı ayakta durdu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek verdi. Allah sizlerden razı olsun. Bu hain darbe girişimi, milleti parçalama, bölme, ülkeyi tamamen yok ve işgal etme provası Allah’a çok şükür başarılı olmadı. Ama bunda özellikle Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, cesareti ve milletimizin kahramanlığı, Başbakanımızın ve Bakanlar Kurulu’nun dimdik ayakta durması neticesinde darbe girişimi püskürtüldü. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Ama demokrasi 15 Temmuz’dan sonra demokrasi mitingleri başladı. Demokrasi ve milli irade mitinglerinde 81 il sayın Cumhurbaşkanımız ’tamam’ deyinceye kadar hep meydanlardaydı. Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da pekişti" diye konuştu.
"Paraların nereye gittiğini biliyorsunuz"
Önümüzdeki mahalli idareler seçiminde Bitlis Belediye Başkanlığını tekrar almak suretiyle burada eksik kalan yatırımlar ve belediyenin yapması gereken yatırımların da devam edeceğini bildiren Bakan Eroğlu, belediyenin basit bir yolu yapmaktan aciz olduğunu vurguladı. AK Parti’nin hakkaniyetiyle dünyada tanınmış bir parti olduğunu ve dolayısıyla hangi partiden olursa olsun bütün belediyelere nüfusa orantılı olarak para gönderdiklerini kaydeden Eroğlu, "Buraya da para geliyor. Bunu bilmenizde fayda var. Buraya gelen paraların nereye gittiğini biliyorsunuz. Hatta bunlar tespit edildi. PKK terör örgütüne aktaran belediyelerle ilgili kayyum tayin edildi. Vatandaşlarımız böyle bir beladan ve bundan sonra hizmet gelecek diye çok memnun. İnşallah Bitlis’teki bu durumu da mahalli idareler seçimiyle sona erecektir. Çünkü vatandaş hizmet bekliyor. Belediyenin yapması gereken vatandaşın suyunu getirmek, yolunu düzeltmek, çöpünü toplamak ve deresini tertemiz yapmaktır. Bunları yapamadıktan sonra belediyelere ne gerek var diye düşünüyor. Size güveniyoruz. Burada dimdik vekilimiz, il başkanımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve teşkilatımızın bütün mensupları hakikaten sizlere güveniyoruz. Önümüzdeki seçimlerde Bitlis Belediyesini almaya var mıyız? Allah nasip ederse çok daha hizmetlerle burada olacağız. Başbakanımız da gelecek" dedi.
"Allah nasip ederse bu terör de bitecek"
Tabiat ve dini turizme ilgili bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Allah nasip ederse bu terör de bitecek. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Çünkü terör bu milleti bölmek istiyor. Bizim memlekette şöyle derler ’Kürt Türk kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir.’ Netice itibariyle kıblemiz, ezanımız, bayrağımız ve vatanımız bir. Bakın burada birlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştiriyoruz. PKK, DEAŞ ve PYD gibi terör örgütleri yok edilecek. Bu konuda hükümetimiz son derece kararlı. Benim onlara tavsiyem silahlarını bıraksınlar, adam gibi teslim olsunlar, ana ve baba evine dönsünler. Yoksa hükümetimiz sonuna kadar kararlı, karalı, kararlı. Bu konuda her Bakanlar Kurulu’nda karar alıyoruz. Hepimiz her yerdeyiz. Geçen haftalarda Şırnak, Cizre, İdil ve Silopi ve daha önceden Diyarbakır’daydım. Türkiye’nin her yerindeyiz, varız ve olacağız. Bayrağımız Türkiye’nin her yerinde dalgalanacak. Bu bayrak ve bu vatan hepimizin, hep birlikte Türkiye’yiz. Özellikle bu terör de biteceği için biz burayı dünya ve tabiat turizmine açmaya karar verdik ve hatta master planı hazırladık. Burada özel sektörü geliştirmek istiyoruz. Her türlü imkanı sunacağız. Eylem planını hazırladık" şeklinde sözlerini tamamladı
Bakan Eroğlu, ardından Bitlis Öğretmenevi’nde düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı devam etti.