Kırıkkale’ye bir dizi ziyaretlerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, PKK terör örgütünü yılana benzeterek, yılanın belinin kırıldığını söyledi.

Bakan Topçu, ilk olarak Polis Evi’ne gelerek, sivil toplum örgütleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Ardından Valiliğe geçen Yalçın Topçu, anı defterini imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, daha sonra İl Kültür Müdürlüğü’nde Abdallar Topluluğunun konserine katıldı. Bakan Topçu, buradaki konsere de eşlik etti.

Bir dizi temaslarda bulunan Bakan, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na giderek burada bulunan askerlerle sohbet etti.

"YILANIN BELİ KIRILDI"

PKK terör örgütünü bir yılına benzeten Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, “Devlettin kararlılığı ve milletin inancı yılanın beli kırıldı. Kafası ile kuyruğu kaldı. Kafa, kuyruktan bir haber. Kuyruk kafadan bir haber. Yine şehitlerimiz var. Milletin inancı ve devlettin kararlılığı ile o kafayı ezecek ve o kuyruğu param parça edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Türk milletinin karşı karşıya olduğu temel mesele bölücü terör örgütüdür ve bunun arkasındaki güçlerdir. Bu olaylar Çanakkale Savaşı'nda da vardı. O zaman ellerinde silah vardı. Şimdi ise kimilerin ellerinde silah, kimilerin ellerinde kalem var.” dedi.

"SİYASİ İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ"

Önümüzdeki günlerin siyaset açısından çok önem arz ettiğini ifade eden Bakan Topçu, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben bağımız bir bakanım ve Anayasa gereği görev yapıyorum. Ama neticede bu ülkenin vatandaşıyım. Siyasi istikrarsızlık, pekişmiş demokrasiye ulaşamamış ülkelerde problem olur. Neticede bu problemi geçmişte hep yaşadık ve şu 3-4 aydır da yaşıyoruz. Temenni ve dileğim odur ki, Türkiye’nin uçağının burnu havada kalkmış ve etrafımızda büyük bir yangın var iken, Türkiye tekrar siyasi bir istikrarsızlıkla baş başa kalmaz. Çünkü bölücü terör örgütünün arkasında kalan güçler, medeniyet coğrafyamızda yüz yıl sonra bir ameliyat peşinde ve tekrar ameliyat yapmak istiyorlar. Medeniyet coğrafyamızda yeniden cetvelle haritalar belirlenecek. Tam bu noktada PKK’yı harekette geçiriyorlar. İstiyorlar ki, Türkiye’yi ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak diz üstü çökerterek, etrafa bakmasın. Bizde ameliyatları rahat bir şekilde yapalım.”