Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde partisinin kırmızı çizgilerini hatırlatan yazılı açıklamasına ilişkin olarak, her partinin kendine has idealleri olduğunu ama koalisyon ideali olan bir başlık olmadığını söyledi. Yıldız, "Ülke yararına her birimizin bu manada ideallerinden zaman zaman tavizler vereceği noktalar olacaktır. Bu manada Sayın Bahçeli'nin de MHP'nin de bu tarzda davranacağına inanıyorum." dedi.

Bakan Taner Yıldız, TP Petrol Dağıtım AŞ yeni Genel Müdürlük binasının açılışını yaptı. Açılışın ardından Yıldız basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, "Başbakan Davutoğlu koalisyon görüşmelerinin başlayacağını söyledi. Bir koalisyon kurulabilecek mi hala erken seçim olasılığını masada görüyor musunuz? Olası bir erken seçimde 3 dönem kuralı işleyecek mi?" soruları üzerine Yıldız, hükümet kurma görevinin, milli iradenin kendilerine sunduğu en önemli alternatif olduğunu belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle divanın oluşması ile beraber Sayın Başbakanımıza tebliğ edeceği ile alakalı biliyorsunuz hazırlıklar yapılmıştı. Önümüzdeki hafta öncelikle milli iradenin bize sunduğu en önemli alternatif olan hükümet kurma görevi Başbakanımızın başkanlığında yürütülecektir. Bütün partiler bu manada dolaşılacak. Halkın iradesini temsil eden bütün partiler ziyaret edilecek. Türkiye’nin erken seçimden önce özellikle öne çıkan bu demokratik seçeneği mutlaka değerlendirmesi lazım. AK Parti olarak yaptığımız çalışmalarda yapıyormuş gibi yapmadan gerçekten samimi, bir dille bunu ifadelendirmemiz lazım. Ben AK Parti’nin bu manada üzerine düşen görevi fazlasıyla yapacağına inanıyorum. Yalnız hükümet kurma görevine borçlu olanlar yalnızca iktidar partilileri değillerdir. Bütün partiler aynı şekilde kendini bu manada sorumlu hissetmelidirler. Ben önümüzdeki hafta yapılacak çalışmaların demokrasi tarihine de hükümet kurma çalışmalarına da ciddi katkıda bulunacağına inanıyorum. Ülkemiz için hayırlı sonuç çıkar inşallah."

"MHP ile yapılacak görüşmelerde sizde o komisyonda görevlendirildiniz. Devlet Bahçeli’de kırmız çizgileri hatırlatan yazılı bir açıklama yaptı. Siz o kırmızı çizgilere nasıl bakıyorsunuz?" ilişkin soruya ise şunları söyledi: "Koalisyon dediğimiz tek başına hükümet kurmak değildir. Her partinin kendine has idealleri vardır ama koalisyon ideali olan bir başlık değildir. Her birimizin bu manada ideallerinden zaman zaman tavizler vereceği noktalar olacaktır. Yalnızca ülke yararına. Her zaman söylüyoruz, eğer ülke gerçekleri ve menfaatleri ile parti gerçekleri ve menfaatleri çakışıyorsa her birimizin tercihinin ülke menfaati olmasının lazım geldiğini söylemiştik. Ben bu manada Sayın Bahçeli'nin de MHP'nin de bu tarzda davranacağına inanıyorum. Diğer partiler de buna dikkat edeceklerdir."

Uluslararası ham petrol varil fiyatlarındaki düşüşün sorulması üzerine ise Yıldız, mutlaka piyasaya yansıyacağını belirterek, "Motorinden sonra mutlaka benzin de bunu takip eder. Vatandaşımız müsterih olsun, herhangi bir fiyat indirimi mutlaka vatandaşımıza yansır." dedi.