Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör saldırısında 4 askerin yaralanmasıyla ilgili olarak, provokasyon uyarısı yaptı. Terör örgütü ismi zikretmeden, “Onların sahibi kimse, bu saldırıyı düzenleyenler mutlaka kendilerine çeki düzen vermelidirler. Türkiye, bir süreçten geçiyor ve normalleşmesini tamamlamalıdır." dedi.

Bakan Taner Yıldız, partisinin Kayseri İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresine katıldı. Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongre öncesi Yıldız, gazetecilerin sorularını cevapladı. Ağrı'da 4 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısıyla ilgili bir soruya karşılık Yıldız, yaralanan askerlere geçmiş olsun temennisinde bulundu. Yıldız, “İnşallah hayati bir durumları olmaz ve bu şekilde atlatırlar.” dedi.

Seçim sürecine girildiğini, provokasyonlara dikkat çeken Yıldız, Türkiye'nin terörle ilgili konularda normalleşmesini tamamlaması gerektiğini kaydetti. Bakan Yıldız, saldırıyı gerçekleştiren örgüt ismi vermeden şunları söyledi: “Türkiye, terörle ilgili konularda özellikle bu başlıkta normalleşmesini tamamlamak zorunda. Türkiye, bu konuyu sürdürülebilir halde götüremez. Hükümetimizin bu konudaki çalışmaları nihayete doğru gidiyor. Dış tahriklerle birlikte, bütün bu içerde oluşan olumsuz yapıyla provoke edilmesine müsaade edemeyiz. Bizim duruşumuz son derece net ve açık. Ama onların da sahiplerinin aynı şekilde bu konuya dikkat etmeleri, ülkemizin milli beraberliğini mutlaka ama mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini söylüyorum. Saldırganlar etkisiz hale getirildi.”

"KAYSERİ'DE CENTİLMENCE BİR YARIŞ GEÇMESİNİ DİLİYORUM"

Seçim çalışmalarıyla ilgili bir soruya da Bakan Taner Yıldız, parti olarak Kayseri’de Türkiye’nin ortalamasının üzerinde canlı bir seçim yaşandığını kaydetti. Diğer partilere de başarı dileyen Yıldız, “Seçim sürecinde centilmence ve düzgün bir üslupta olacağız. Tahrik eden müstehzi bir tavırda olmayacağız. Teşkilatımızın tümü bunu uygulayacak ve uyacak. Kazasız ve belasız bir seçim dönemi temenni ediyorum. Seçime katılan diğer partilere de başarı diliyorum.” diye konuştu.