Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Aziz milletimizi ne karar verirse en iyisi olacağına inanıyoruz. İnşallah yola devam derse bu millete hizmete devam edeceğiz. Farklı bir düşüncesi olursa da saygıyla karşılayacağız ve ne söylerse doğrusunu söyler, çünkü eksik yaptığımız şeylerin olduğunu düşüneceğiz. Dolayısıyla bu milletin gözü terazidir.” dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, milletvekilliği seçimi için oyunu Sivas Fevzi Paşa İlkokulu’nda kullandı. Sabah oyunu kullanmak için geldiği İlkokulda 1274 no'lu sandığın yer aldığı sınıfa geçerek oyunu kullandı. İsmet Yılmaz, ‘hayırlı olsun’ dilekleriyle zarfı sandığa attı.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için oy kullandıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Sonucu hem ülkemiz hem de Sivas için hayırlı uğurlu olsun. Zor bir seçim dönemi geçti adeta bir Kuvayi Milliye gibi Ankara’da Milli Mücadeleyi tescil ettirmek için yaptığı mücadelenin bu dönemdeki çalışması oldu. Ancak aziz milletimizi ne karar verirse en iyisi olacağına inanıyoruz. İnşallah yola devam derse bu millete hizmete devam edeceğiz. Farklı bir düşüncesi olursa da saygıyla karşılayacağız ve ne söylerse doğrusunu söyler çünkü eksik yaptığımız şeylerin olduğunu düşüneceğiz. Gönül arzu ediyor ve umudum odur ki 80 yılda yapılanları bir teraziye koyacak birde bizim dönemimizde yapılan işleri bir teraziye koyacak. ‘Halkın gözü terazidir’ diye bir Azerbaycan atasözü var. Dolayısıyla bu milletin gözü terazidir. Kimin ne yaptığını laf veya iş ürettiğini bilir. Azerilerin sözüyle, yapılanlar adamlara değildir, oylarda adamlara değil, işlere ve hizmetleredir. Biz bunu yaptığımızı düşünüyoruz.”

Seçimlerin Sivas’ta huzur ve barış ortamı içerisinde geçtiğini kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, “Hangi partiye oy verilirse verilsin ama barış ve huzur içerisinde kavgasız gürültüsüz bir seçim sürecini tamamladık. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vatandaşları oy kullanmaya davet eden Yılmaz, “Demokrasiyi güçlendirmemiz için CHP, MHP, Saadet veya diğerlerine hangi partiye oy verilirse verilsin, mutlaka oy kullanması gerekir. Oy kullanmak vatandaşlık görevidir, bu görevi yerine getirmek lazım ki evladınıza ‘ben üstüme düşen görevi yaptım. Çıkan sonuca da hepimiz razı olacağız’ demesi lazım. Bu seçimlerin milletimiz ve Sivas için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.