Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Söylediğinize itibar edilmiyorsa o halde orada nefesinizi tüketmeye gerek yok. Mekanınızı değiştirmeniz lazım. Dolayısıyla da önceki seçimleri kaybetmiş muhalefet partilerinin bu seçimleri de kaybederse istifa etmeleri ve siyaseti bırakmaları lazım." dedi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, İngiltere’de seçimi kaybeden muhalefet parti liderlerinin istifa ettiklerinin, istifa etmeleri sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 12, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise 5 kez seçimi kaybettiklerinin hatırlatılması üzerine, "Önceki seçimleri kaybetmiş muhalefet partilerinin bu seçimleri de kaybederse istifa etmeleri ve siyaseti bırakmaları lazım.” karşılığını verdi.

“Siyasetçiler milletin önüne çıkarlar, bir umut vaat ederler, yapacaklarını söylerler. Millette hangisinin kendisi için uygun olduğuna karar verir ve iktidara getirir.” diyen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer biri pazara çıkmış isteklerini koymuş, milletin önüne getirmiş ve millette itibar etmiyorsa, milletin itibar edeceği bir başkası gelsin ve o projeyi pazarlasın milletin önüne koysun, ola ki hangi parti olursa olsun CHP ve MHP’ye, bundan sonraki dönemde millete umut versin, doğrusu budur. Söylediğiniz halk karşısında dinlenmiyorsa itibar edilmiyorsa o halde orada nefesinizi tüketmeye gerek yok. Mekanınızı değiştirmeniz lazım. Dolayısıyla da önceki seçimleri kaybetmiş muhalefet partilerinin bu seçimleri de kaybederse istifa etmeleri ve siyaseti bırakmaları lazım. Söyledikleriyle halkı ikna edecek ve iktidara taşıyacak olan liderlere vermeleri lazım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var, böyle olursa ülke kazanır. Yoksa halkı ikna etme gücü olmayan birisi yüzde 15, diğeri yüzde 25 derecesinde ikna ediyor. Bunlar bu millete çağ atlatmaz ve 2023 hedeflerini yakalatmaz. Muhalefet partilerinin halkı ikna edecek vaatleri yoksa ve inandırıcı olamamışlarsa bundan sonrada inandırıcı olamayacakları kesindir. Normalde bir iki seçimde bırakıp gitmeleri lazım. Görüyoruz ki biri 5, diğeri 9-10 sefer seçim kaybetmiş ve hala devam ediyorsa bu hem partinin önünü tıkamak hem de Türkiye’nin geleceğini tıkamak demektir. Muhalefet parti liderlerinin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum. Başbakan da açıkladı; ‘Eğer birinci parti olamazsak partinin başından çekiliyoruz ’ dedi. Yenilenmeyi bu millete vaat ediyoruz. Diğerlerinden de bunu bekliyoruz.”

BAKAN SURİYE İDDİASINI YALANLADI

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in Suriye’ye savaş açılacağı yönündeki iddiaları ile ilgili de değerlendirme yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Başbakanımız da açıkladı, Bende doğru olmadığını söylüyorum. 2 gün geçti dolayısıyla kendi söylediğini kendisi yalanlamış oldu. Başbakanımız da böyle bir şey olmadığını söylüyor. Ülkenin Milli Savunma Bakanı olarak bende doğru olmadığını söylüyorum. Vatandaşın şunu bilmesi lazım; Seçime giderken böyle bir şey olur mu? Biri bir şey söylüyor ama bu inandırıcı mı diye sorması lazım. Bunun inandırıcılıkla hiç alakası yoktur. Bu söyleyenin inandırıcılığını daha da kaybetmesi demektir. Biz diyoruz ki; muhalefetin dediğine inanmayın. AK Parti yapar muhalefet konuşur. Konuşmaya devam etsinler.” ifadesini kullandı.