Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, anayasa değişikliği için gidilecek olan halk oylaması sürecinin CHP’yi olumlu yönde değiştirdiğini belirterek, “CHP ne diyordu bize AKP, ilk defa AK Parti demeye başladı. İşte halk oylamasının değiştirici gücü CHP’nin üzerinde kendisini göstermiştir” dedi.

Bakan Yılmaz, İzmir programı kapsamında Karabağlar Halk Eğitim Merkezinde, Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Halk oylamasından evet çıkmasının Türkiye’yi büyük değişime götüreceğini belirten Bakan Yılmaz, “Cumhuriyetin kurulması, 1946’da çok partili sisteme geçilmesi ne kadar önemli ise onlar o kadar önemli cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi onlar kadar önemlidir" dedi.

“CHP, AK Parti demeye başladı”

Anayasa değişikliği için yapılacak olan halk oylaması sürecinin CHP’yi olumlu yönde değiştirdiğini belirten Bakan Yılmaz, “Bu halk oylamasının doğasında o vardır, siyasi parti seçimine benzemez. CHP oylama yapılırken kameraları eline alıp Anayasa Mahkemesine delil oluşturmaya çalışıyordu. Ama sonra mahkemeye götürmedi. Niçin? Milletin söz söyleme hakkı olduğu yerde başkasının söz söyleme hakkı olur mu, bunu gördü vazgeçti, çünkü halk oylaması uzlaşma gerektirdi Adalet ve Kalkınma partisini kısaltması AK Parti. CHP ne diyordu bize AKP, ilk defa AK parti demeye başladı. İşte halk oylamasının değiştirici gücü CHP’nin üzerinde kendisini göstermiştir” dedi.

“Başörtüsünü tehdit olarak görüyorlardı”

Halk oylamasının Kılıçdaroğlu’nun üzerinde yaptığı değişiklikleri anlatan Bakan Yılmaz, “Bir başka husus 28 Şubat’ta Başbakan Erbakan, Erbakan’ın karşısında CHP var. Erbakan ‘Beceremiyorsun çek git’ diyenlerin önündeydi. Erbakan o zaman ‘Bana ikinci doktora yaptırdılar siyaset üzerine’ dedi. Geçen gün Erbakan Hocayı anma toplantısı oldu, Kılıçdaroğlu katıldı. Ne diyoruz? Dönüşüm. Bu halk oylaması daha oylamaya gitmeden Kılıçdaroğlu’nu değiştirdiğini gördük. Meclis bir anayasa değişikliği yaptı. Anayasa değişikliğinden yasayla engellenmedikçe eğitim hakkı engellenemez. Ama herkes kafalarda oluşan, bu başörtüsüne yol açacaktı. Çünkü yasayla başörtüsünü ile girilmez diye bir kural yok. Bunun için Anayasa Mahkemesine gitti CHP. Çünkü başörtüsünü devlete tehdit olarak görürlerdi, ilticanın simgesi olarak görürlerdi” diye konuştu.

“Daha halk oylamasına gidilmeden CHP değişti”

CHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitabetinin bile değiştiğini dile getiren Bakan İsmet Yılmaz, “Şimdi biliyorsunuz Maltepe’de bir hanım kardeşimize bir saldırı yapıldığında Kılıçdaroğlu gitti, ziyaret etti. ‘Kimsenin kılığına karışmak doğru değildir, herkes düşüncesini, inancını, kıyafetini kendi belirler’ dedi. Bu konuda da CHP değişti değil mi? Yine Sayın Cumhurbaşkanımız için farklı ifadeler kullanırlardı, şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyorlar. Daha halk oylamasına gidilmeden CHP’yi bile millete bu kadar yaklaştıran sistemin Türkiye için olumlu değişikliğe yol açacağının göstergesidir bu” diye konuştu.

“Tankı görünce şapkasını alıp gitmeyecek”

Milletin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında durduğuna işaret eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

“15 Temmuz milletin yanında durduğu, tankı görünce şapkasını alıp giden bir lidere değil, milleti ile beraber tankın önünde duran meydanlara inen havaalanlarında, sokaklarda olan lidere ihtiyaç var. Var ki bu milletin hakkını koruyabilsin. Bir millet bir adamın yanında duruyorsa tebrik etmek lazım. 21. yüzyıla biz bu liderle ulaşabiliriz demek lazım. İyi bir noktadayız ama bu birilerini rahatsız ediyor. Dışarıdakileri anlarız ama içeridekiler niye?Çünkü genetik kodlarını muhafaza ederekten bu ülkeyi yönetme hakkını elde edemeyecekler. Ne olması lazım? Millete yaklaşmaları, özdeş hale gelmeleri lazım. Bu da kendilerinin kurumsal kimliğinin ortadan kalkacağı korkusuna düşüyorlar. Dolayısıyla millete hizmet eden, milleti baş tacı eden milletin efendisi olur.”