Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de partisinin il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada Van’daki terör saldırısıyla ilgi konuşan Zeybekci, “Şiddetle ve nefretle kınıyorum demek içimden gelmiyor, bunu hesabı sorulacaktır” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de partisinin düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. AK Parti il binasında yapılan programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve diğer ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.
İl Başkanı Necip Filiz’in açılış konuşmasının ardından milletvekilleri ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan birer konuşma yaptı.
Milletvekillerinin konuşmalarından sonra konuşan Bakan Zeybekci, “Hala bazılarını görüyoruz ki gözleri kapalı, gönlü kapalı, ruhu kapalı o ihanet elebaşısının bu kalkışmaya bu terörizme talimatını onun verdiğni o şerefsiz fetonun liderini o talimatı verdiğini görmüyor. Görse bile o verse bile vardır bir bileceği diyecek kadar ruhu körelmiş, aklı gitmiş, kalbi gitmiş insanlar var. Üzgünüz onlara da bu millet hukukun içinde adaletle verilmesi gereken en yüksek cezayı da verecektir. Bunun hesabı sorulacaktır, bu hesap sorulmadan bitmeyecektir” diye konuştu.
Ceraplus operasyonu ilgili konuşan Bakan Zeybekci, “Bugün eğer Cerablus’ta bugün eğer Menbiç’e doğru, eğer Rakka’ya doğru destan yazılıyorsa 15 Temmuz şehitlerinin duaları ile yazılıyor bu destan. 15 Temmuz ihaneti ile temizlenen ordudaki kahraman Mehmetçiğimiz ve diğer güvenlik güçlerimiz bu destanı yazıyor. O hainler unutmasın ki Suriye’nin kuzeyinde o Fırat’ın doğusu dahil olmak üzere bu ülkeye ihaneti bu milletin evlatları asla ve asla sessiz kalmayacak onların da inlerini başına yıkacaktır. Fırat’ın doğusu dahil olmak üzere. Çünkü biz ülke olarak şunu gayet iyi biliyoruz, bu vatanın savunması Türkiye Cumhuriyeti sınırlarından başlamaz. Bunu herkes böyle bilsin. Bundan sonra Türkiye’mizi bu vatanı, bu milleti ve bu bayrağı nerede savunmamız gerekiyorsa oraya kadar gideceğiz ve orada savunacağız. Herkes böyle bilsin. Rabbim oralardaki yavrularımıza Mehmetçiklerimize , kahramanlarımıza da zafer nasip etsin inşallah ve oralarda kaybettiğimiz yavrularımıza , Mehmetlerimize ve diğer güvenlik güçlerimize de rabbim cennetinin en güzel yerinde, onları o cennetin en güzel yerinde omuzlarında al bayraklarla sevdikleri ile kucaklaştırsın inşallah” dedi.
“Şerefsiz, şerefsizliğini yapacak”
Van’daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Bakan Zeybekci, “Bayramı bile yani bu millete toplandılar diye saldırı için bahane olarak gören terör örgütü dahi desem ama şunu diyeceğim bu şerefsiz şerefsizliğini yapacak da, kanla beslenenler bir yerlerden emir alanlar bunu yapmaya devam edecektir ama bu ülkenin topraklarında bu memleketin siyaset kurumunda yer alıp da biz PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz diyenler de bu akan kanın içinde boğulacaklardır, bu millete bu hesabı vereceklerdir. Top yekun bir hesaplaşma günüdür demek istemiyorum ama artık sabrımız da kalmadı ama artık bundan sonra tahammülümüz de kalmadı. Her nerede dünyanın neresinde olursa olsun bu ülkeye bu memlekete Türkiye’ye birlik beraberliğimize, kardeşliğimize bu ülkeyi oluşturan o zenginliklerimize kast eden nerede hain varsa hesabını soracağız. İçimizde bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onların da hesabı sorulacaktır, onların da gereği yapılacaktır. Van’daki yani şunu demek içimden gelmiyor, şiddetle ve nefretle kınıyorum demek içimden gelmiyor. Nihat Zeybekci olarak şunu diyorum, bunun hesabı sorulacak. bu millet bu hesabı her kim varsa arkasında, önünde, altında, üstünde, içinde, dışında kim varsa bunun hesabı bunlardan sorulacak. Artık kınama mınama yok öyle. artık hesap sorma var” şeklinde konuştu.