Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin Çameli ilçesinin yolunu bir türlü yapamadıklarını belirterek, "Bir yolun inşaatı 10 yıl sürer mi? Sadece şu yol, biraz başımızı öne eğdi." dedi. Zeybekci ile beraber Çameli'nde yapılacak devlet hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise muhalefet partilerini vaatlerinden dolayı eleştirerek, “Şimdi bunlar milleti kuş beyinli zannediyorlar. Halbuki kendileri kuş beyinli.” dedi. Vali Şükrü Kocatepe'nin de hazır bulunduğu resmi törende bakanlar, AK Parti’nin ilçede oylarının artması halinde ödül vaadinde bulundu.

Törende konuşan Bakan Zeybekci, şimdiye kadar ilçede verdikleri sözlerini tuttuklarını ancak 12 yıldır Çameli yolunu yapamadıklarını söyledi. Zeybekci, “Bir yolun inşaatı 10 yıl sürer mi? Sadece şu yol, biraz başımızı öne eğdi. Yol biraz sıkıntı verdi ama bu yol da biraz talihsiz herhalde. Sayın bakanım, bu yolumuz dördüncü müttehitte şu anda. Ulaştırma Bakanımız'ın dediği gibi Türkiye'nin bütün yollarını yaptık, Çameli'nin yolunu yapamadık ama şimdi inşallah bu yol 2015 yılında ya bitecek ya bitecek. Bu yaz, ya bitecek ya bitecek. Bir yolun inşaatı 10 yıl sürer mi ya?” diye konuştu. Genel seçimde demokrasi destanı yazılacağını söyleyen Zeybekci, “Bu seçimlerde Çameli, Denizli'nin parmakla gösterilip hayranlıkla seyredeceği bir ilçe olacak mı? Çameli yeniden destan yazacak mı? Yüzde 80'i geçecek miyiz, 90 olacak mı?” dedi.

‘KENDİLERİ KUŞ BEYİNLİ’

Bakan Müezzinoğlu ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılılçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulundu. Müezzinoğlu, “Bugünlerde sizlere farklı farklı vaatlerde bulunanlar, o gün genel müdürdü. O gün de o genel müdürlüğü nasıl yapmış bilemiyorum ama vatandaşın hali o günden belli. Şimdi ambulans helikopterlerimiz var mı? Ambulans uçaklarımız var mı? Ey Kılıçdaroğlu, kazaen iki saatliğine gelsen, ambulans helikopterlerin mazotunu dolduramazsın ya. Yok çünkü, böyle bir derdiniz yok. Böyle bir vizyonunuz yok. Öyle bir ufkunuz yok. Vatandaşı dert edinen bir haliniz yok. Anadolu'da bir laf var, 'Avlanmak için kuşlara atılan yem, cömertlikten değildir.' der. Şimdi bunlar milleti kuş beyinli zannediyorlar, halbuki kendileri kuş beyinli. Bu milletin geleceğini düşünmeyen, bu millete hizmette geçmişinde en ufak bir eseri olmayanların, seçim zamanı millete yem atar gibi vaat atmalarını herhalde millet çok iyi okuyor. Sonra kime onu hortumlatacaklarını da; geçmişimizde, çok değil 12 yıl önce bu millet bir gecede fakirleşti.” ifadelerini kullandı.