Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sözcü gazetesinde yayımlanan, "Yırtık donlu Nihat boğazda yalı sahibi oldu" başlıklı haberin ardından bugün de resmi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'da şahsı, aile fertleri ve hiçbir yakını üzerine kayıtlı ev ve benzeri hiçbir gayrimenkul olmadığını bildirdi.

Bakan Zeybekci, bugün söz konusu tweetlerde şunları yazdı: "Yalan, iftira, hakaret ile masum insanların haklarına tecavüz etmeye hevesli olanları milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyorum. Yalan ve iftiraların asıl sahipleri ile millet önünde ve hukuk içinde mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. İş dünyamızdan onurlu insanların siyaset ile millete, ülkeye hizmet etmek için cesaretle çıkmalarını desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'de köylülerin, işçilerin, Anadolu çocuklarının da iş hayatında, siyasette, ülke yönetiminde önemli görevler almasını hazmedeceksiniz. Olmasının asla sakıncası yok ama İstanbul'da şahsım, aile fertlerim, hiçbir yakınım üzerine kayıtlı ev ve benzeri hiçbir gayrimenkul yoktur."

Sözcü gazetesi, dünkü manşetinde, "Yoksulluktan geldiğini anlatmak için, 'Bu memleketin yırtık donlu Nihat'ı artık Ekonomi Bakanı' diyen Bakan Zeybekci, Sarıyer'de 11 milyon liraya yalı aldı." şeklinde bir haber yayımlamıştı.