CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin aldığı yalının kaynağının ek vergi söylentisi olup olmadığını sordu.

Altaca Kayışoğlu, önergesinde Bakan Zeybekçi’nin bir buçuk ay içerisinde yaptığı iki farklı açıklamadaki çelişkiyi sorguladı. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından erken seçime sürüklenirken, geçerliliği olmayan hükümetin bakanlarınca yapılan açıklamaların ekonomide ciddi oynamalara neden olduğunu belirten CHP’li Kayışoğlu, hükümsüz bir hükümetin bakanlarının daha dikkatli hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Kayışoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin bir ay içinde taban tabana zıt olduğunu söylediği iki açıklamasını TBMM gündemine taşıdı.

Bakan Zeybekçi’nin 2 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, 'elektrik, elektronik, cep telefonu ve tablet bilgisayarlar gibi ürünlere ek vergi geleceğini' söylediğini, ancak 17 Ağustos’ta yaptığı yeni bir açıklamayla 'böyle bir durumun söz konusu olmayacağını' beyan ettiğini hatırlattı. Kayışoğlu, her fırsatta yoksulluktan geldiğini anlatan Bakan Zeybekçi’nin bu iki açıklaması arasında geçen sürede 100 bin adet cep telefonu satıldığına dair çıkan haberlere de vurgu yaparak, soru önergesinde şu noktalara dikkat çekti:

"2 Temmuz tarihinde yaptığınız açıklamada ‘elektrik elektronik cep telefonu ve tablet bilgisayarlara ek vergi geleceğini’ açıklamanıza karşın, 17 Ağustos’ta yaptığınız açıklamada ‘böyle bir uygulama olmayacak’ demenizin gerekçesi nedir?

2 Temmuz – 17 Ağustos 2015 tarihleri arasında yani birinci ile ikinci açıklamanız arasındaki sürede ülkemizde kaç adet cep telefonu ve tablet satışı gerçekleşmiştir?

Geçen yıl baz alındığında ve normal koşullarda, aynı süre içerisinde kaç adet satış gerçekleşmektedir?

Tam da bu açıklamalar arasında İstanbul Sarıyer’de yalı almanız bir tesadüf müdür?"