Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösteren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin idam cezasını geri getirmeyi tartışması gerektiğini söyledi. Bunun kendi şahsi görüşü olduğunu dile getiren Bakan Zeybekçi, "Siyaset bunu tartışmalı, Meclis bunu tartışmalı, partiler bunu tartışmalı." dedi.

Partisinin Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Nihat Zeybekçi, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili soruyu cevaplayan Bakan Zeybekçi, "Dün sosyal medya Twitter üzerinden yapmış olduğumuz açıklamada da ben öncelikle kızımıza, yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. O güzel yavrumuz, genç kızımız hepimizin yavrusudur. Hepimizin de birçoğumuzun da aynı yaşta çocuğu vardır. Benim de aynı yaşta çocuklarım var, kızım var. Öncelikle yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyorum. Rabbim inşallah o yavrumuzu cennetin en güzel yerine alsın, en güzel yerinde onu ağırlasın." diye konuştu.

Diğer taraftan Türkiye'nin bazı şeyleri yeniden tartışması gerektiğini düşündüğünü belirten Bakan Zeybekçi, şunları söyledi: "Bu şekilde insanlık suçu, bu şekilde nefret suçu, bu şekilde toplumun bütün duygularını rencide eden, toplumu infaale sürükleyen bu tarz olaylarda yine hassasiyetle, yine akılla tartışarak idam cezasını geri getirmeyi tartışmalı Türkiye. Bu benim şahsi görüşümdür. Siyaset bunu tartışmalı, Meclis bunu tartışmalı partiler bunu tartışmalı. Bazı popülist mülahazaların dışında bu konu akılla tartışılmalı diye düşünüyorum. Toplum vicdanını, kamu vicdanını rahatlatacak cezalandırma sistemini, bazı böyle özel durumlarda bunları Türkiye olarak çözebiliriz diye düşünüyorum. Buna bir çözüm yolu üretebiliriz diye düşünüyorum. Tabi Türkiye’nin hafızasında idam edilmiş masum insanlar var. Türkiye’nin hafızasında yaşı büyütülerek idam edilmiş çocuklar var. Türkiye’nin hafızasında bilinçaltında idam edilerek bir demokrasi şehidi olarak tarihe geçirdiğimiz Başbakanlar ve bakanlar var. Onun için bu hassasiyetlere de dikkat ederek, Türkiye’de bu tarz ki Özgecan kızımız, yavrumuz, ondan önce masum çocuklar, bildiğimiz babasının dükkanına giderken kaçırılarak hunharca işkence edilerek öldürülen yavrular oldu. Çok küçük yaştaki çocukları kaçırarak başka bir şehre götürerek sanırım Kayseri’deydi. Orada hunharca sabi dediğimiz çocukları katleden caniler vardı. Bunlar toplum vicdanında çok büyük yaralar açmıştır. Bunların gereği hukuk içerisinde tabi ki demokrasiyle, akılla gereğinin yapılması gerekir diye düşünüyorum. Bunu yaparken de tabi ki toplumun hafızasında ki o milli hafızamızdaki kötü anıları canlandırıcı şeylere meydan vermeyecek düzenlemeler yapılmalı. Bu benim şahsi görüşüm. Türkiye kamu vicdanını rahatlatacı bir şekilde öyle infial yani insanlık suçu, millete karşı, insanlığa karşı işlenmiş olan böyle bir suçta bence gereken cezayı verebilmeli diye düşünüyorum."

Ziyaret sonrası AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Bakan Nihat Zeybekçi'ye sepet içerisinde mesir macunu hediye etti.