Antalya'nın Manavgat ilçesinde kızı atama bekleyen bir öğretmen annesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, sosyal bilgiler öğretmenliği dalında 23 bin başvurudan 750'sinin alınmasını yetersiz bulduğunu söyleyerek eleştirdi.

AK Parti'li milletvekili adaylarıyla birlikte Manavgat'ta esnaf ziyaretinde bulan Bakan Çavuşoğlu'nu karşısında gören Ayşe Gülen, kızının sosyal bilgiler mezunu olduğunu, sınavda 72 puan almasına karşın atamasının yapılmadığı siteminde bulundu. Sosyal bilgiler dalında 23 bin başvurudan sadece 750'sinin alınmasına tepki gösteren anne Gülen, Bakan Çavuşoğlu'nun omzuna elini vurarak, "Bak kardeşim, ben senin babanı tanıyorum. Ben senin amcanın köylüsüyüm genç öğretmenlerin ataması için ihtiyar öğretmenleri emekli edin." diye çıkıştı.

Çavuşoğlu'nun, bir öğretmeni emekli etme yetkisinin bulunmadığını söylemesi üzerine öfkeli anne, "Bak kardeşim emekli edin eli bastonlu yaşlı öğretmenleri. Dedeleri emekli etmezseniz, genç öğretmenler öğretmenlik yapamayacak. Bak kardeşim beni dinle. Dedeleri çekin gençlerin önünden. Çok sinirliyim, çok üzgünüm. Ben elin işinde çalışarak, kızımı okutarak öğretmen yaptım. Eli bastonlu dedeleri emekli edin kardeşim. Dedelerin kafaları sulandı. Siz dedeleri emekli ederseniz 100 bin, 150 bin genç öğretmeni atarsınız. Dedeleri emekli etmezseniz, genç öğretmenler atama bekler durur." diye konuştu.

Öfkeli anneye 72 puanın düşük olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, 90,95 puan alanlar olduğunu hatırlatarak, "Bana yaptığı nasihatı kızına da yaptın mı?" diye sordu. Anne Gülen de Çavuşoğlu'na kızının atamasında alan sınavı olmak üzere birçok sınavı olduğunu söyleyerek, genç öğretmenlerin atanmasında engel gördüğü ihtiyar öğretmenlerin emekli edilmesi isteğini yineledi. Çavuoğlu, her seferde 40-50 bin öğretmen aldıklarını, şimdi yeniden alacaklarını ifade ederek, "İnşaallah kızın o zaman girer." karşılığını verdi.

Anne Gülen'in, yeniden, "Bak kardeşim, eli bastonlu öğretmenleri emekli edin." demesi üzerine Çavuşoğlu, "Yaşı gelmeden nasıl emekli edeyim?" diye cevap verdi. Anne Gülen de bu sefer, "Emekliliği gelik gelik. Bunayık. Kafası sulanık. Ben de yukarılara ulaşmak için adam arayıp duruyordum, iyi ki seni karşımda gördüm. Bak kardeşim bu sorunu çöz." dedi. İlginç diyalogların yaşandığı karşılaşmayı Bakan Çavuşoğlu ile tokalaştıktan sonra sonlandıran anne, yoluna devam etti.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN YERLEŞİK YABANCIYA: MARK BABA

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Belçika asıllı olan ve 20 yıldır Side'de yerleşik yaşayan Mark Bouwen'le İngilizce sohbet etti. Belçikalı pırlanta ustası olan Mark Bouwen'e 'Mark Baba' diye hitap eden Çavuşoğlu, 20 yıldır Side'de yaşamasına karşı niçin Türk vatandaşlığına geçmediğini sordu. Belçikalı Bouwen de Türkiye'de Türk vatandaşlığına geçmede prosedürlerin farklı olduğunu söyledi. Belçika'nın çifte vatandaşlık yetkisi verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, Türk vatandaşlığına geçme başvurusunda bulunması halinde kendisine yardımcı olacağını ifade etti. Mark Bouwen'e, Türk vatandaşlığına geçmesi halinde belediye meclisi üyesi olması tavsiyesinde bulunan Çavuşoğlu, "Mark Baba sen Türk vatandaşlığına geç. Bir oy bir oydur." dedi.

Manavgatlı yürüme engelli Mustafa Öztürk'le sohbet eden Çavuşoğlu'nun, engelli arabasının mazotla çalıştığını öğrenince şehir için dolaşmalarında kaç lira harcadığını sordu. Yürüme engelli Öztürk'te 10 lira yaktığını söylemesi üzerine Çavuşoğlu, o zaman çok dolaşıryorsun herhalde diye sordu. Öztürk de yok fazla dolaşmıyorum aslında diye cevap verdi.

Daha sonra milletvekili adaylarına dondurma ikram eden Çavuşoğlu, kendisi diyette olduğunu belirterek dondurma yemedi. Dondurmacıya, 'Dondurma keçi sütünden mi?' diye soran Çavuşoğlu, babasının keçi sütünden dondurma yapmayı çok iyi bildiğini, nasıl yapılmasını babasından öğrenmesini tavsiyesinde bulundu. Çavuşoğlu, esnaf ziyareti sonrası vefat eden partilinin ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.