Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplandı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatı ile ilk kez başkanlık edeceği toplantı, 12.15 gibi başladı. Toplantının daha önce saat 11.00’de başlayacağı duyurulmuştu.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Erdoğan başkanlığında ilk kez gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu, duyurulduğunda tartışmalara neden olmuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, bir televizyon programında Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu ocak ayı başında toplayacağını açıklamıştı. Bu bilginin hükümet kanadından değil de Yıldırım tarafından duyurulmasına Arınç ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tepki göstermişti.

Bugünkü toplantıda Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısının ardından yaşananlar, Güneydoğu’da ve özellikle de Cizre’deki olayların ele alınması bekleniyor.

Toplantıya katılan bakanlar, Saray'a davetlilerin girdiği 3 Numaralı kapıdan giriş yaptı. Milli Güvenlik Kurulu Salonun'nda gerçekleştirilen toplantıya 13.30'da bir öğle yemeği arası verilmesi de bekleniyor.