Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı bakanlık teklifini kabul eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş “kesin çıkarma cezası” ile merkez disiplin kuruluna sevk edildi.


Konuyla ilgili olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “26.08.2015 tarihinde, Anayasamızın 114. Maddesi gereğince Cumhurbaşkanınca hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından Başbakan Yardımcısı sıfatıyla kabine üyeliği teklif edilen parti üyemiz ve halen Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Yıldırım Tuğrul Türkeş’in anılan görevi kabul ettiği anlaşılmıştır.

Parti ilkelerimiz ve yetkili kurullarımız tarafından belirlenen parti politikalarımıza aykırı bir şekilde ortaya konulmuş olan bu davranış nedeniyle, adı geçen milletvekili, Sayın Genel Başkanımız tarafından, MHP Parti Tüzüğünün 11 v.d. maddeleri çerçevesinde ve yine aynı tüzüğün 78/f.4/c-d-e-i, 79 ve 81. Maddeleri uyarınca Parti Üyeliğinden tedbirli olarak “kesin çıkarma cezası” ile cezalandırılması için merkez disiplin kuruluna sevk edilmiştir.”