CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem adayı Mustafa Balbay, 8 Haziran’da hükümeti CHP’nin kuracağını söyleyerek, “Seçim bildirgemiz, altı temel konuda devrim niteliğinde çözüm içeriyor. Bildirge matbaaya verildi. Oyunun bundan sonraki perdesini biz yazacağız.” dedi.

Balbay, kontenjan adaylarının da netleşmesiyle birlikte tam takım olarak sahaya çıkacaklarını, İzmir’de sürdürecekleri seçim kampanyasının bütün Ege’yi sürükleyeceğini söyledi. Milletvekili Balbay, şu değerlendirmeleri yaptı: “AKP hükümetinin ülkeyi ne hale getirdiği ortada. Artık zamanımızın çoğunu AKP eleştirisine ayırmayacağız. Biz iktidarımızda neler getireceğiz, onları anlatacağız. Seçim bildirgemiz baskıya verildi. Toplumun tüm kesimlerinin kendisini bulabilmesi için bildirge geniş tutuldu ancak temel konularla ilgili çözüm önerilerimizi ayrıca öne çıkaracağız. Getireceğimiz çözümler, devrim niteliğinde olacak.”

CHP’nin artık ana muhalefetle yetinecek bir parti olmadığını söyleyen Balbay, şunları kaydetti: “Türkiye ne yazık ki Ankara’dan yönetilmiyor. Ülke bütünlüğümüzü koruyorsak bu, toplumsal dokumuzun bütün erozyonlara karşın sağlam olmasındandır. Oyunun bundan sonraki perdesini biz yazacağız. AKP gibi vitrinde dünyayla kavga edip perde gerisinde Türkiye’yi pazarlamayacağız. AKP içeride halkını azarlıyor, dışarıda memleketi pazarlıyor. CHP iktidarında Türkiye yeniden hem uluslararası saygınlığına kavuşacak hem de iç barışımız güçlenecek. Tüm Türkiye’yi kucaklayacağız.”