CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir’e gelerek seçim çalışmalarına başlayan AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım’ın, “Tarih yazacağız” sözlerine karşılık olarak, “Tarih yazmayacaksınız tarih olacaksınız. 1 Kasım zaten bitmiş olan iktidarınızın halk tarafından yeniden bittiğinin ilan edildiği gün olacak.” dedi.

Balbay, Binali Yıldırım’ın İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda bir gövde gösterisi ile başlattığı seçim çalışmalarının içi boş olduğunu, Yıldırım’ın sözlerinin hemen hiçbirinin altının dolu olmadığını vurguladı. Balbay, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Her şey bir yana Binali Yıldırım Cumhurbaşkanı’nın başdanışmanı olarak Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta İzmir’e yaptığı geziyi organize etmişti. 80 bin kişilik Atatürk Stadı’nda 7 -8 bin kişiye hitap eden Erdoğan, 626 açılış yaptıklarını söylemişti. Bu rakamların ve gezinin mimarı Binali Yıldırım da dâhil ederek, biz bu açılışların ne olduğunu sormuştuk. Aylarca yanıt alamadık. Başbakanlık, Valilik bilgi vermedi. Sonunda bilgi edinme hakkımızı kullanarak, devlet kurumlarına yazdık. Karayolları Genel Müdürlüğü Erdoğan’ın o gün İzmir’de 8 yol açılışı yaptığını söyledi. Bu yollara baktık biri 4 km, biri 6 km, daha uzunu yok, neredeyse her km'nin bir açılışını yapacaklar. Mili Eğitim Bakanlığı da o gün açılan dersliklerin sayısını verdi. Okul değil derslik, neredeyse her sıraya iki öğrenci koyup o sıraların açılışını yapacaklar, bakın 626 açılış yaptık diyecekler.”

İzmirlinin boş laflara karnının tok olduğunu söyleyen Balbay şöyle devam etti: “7 Haziran seçimlerinde kendilerince yenilenmiş bir kadro ile İzmir’e gelen AKP umduğunu bulamayınca şimdi Binali Yıldırım'ı yeniden sahneye koydu. Ama İzmirli bu oyunu biliyor. Bu oyunun çoğunda yalan var talan var. İzmirliler AKP iktidarının gerçeğini öteden beri biliyorlardı, şimdi daha yüksek sesle haykıracaklar.”