CHP İzmir Milletvekili adayı gazeteci yazar Mustafa Balbay, ‘8 Haziran güzel bir sabah olacak. Artık tek hedefimiz iktidardır, bunun dışındaki her yer bize dardır. Hak, hukuk, adalet bağlamında bu iktidara bir ders verme vakti artık geldi. Medya patronlarını bile Cumhurbaşkanı atıyor.’ dedi.

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi'nin ortaklaşa hazırladığı 'Ülkemizde Medya ve Basın Özgürlüğü' paneline gazeteci yazar Ayşenur Arslan, CHP İzmir Milletvekili adayları gazeteci yazar Mustafa Balbay ve gazeteci yazar Atilla Sertel katıldı.

'ERDOĞAN, KENDİ KORKULARININ TUTSAĞI'

Panelin başlangıcında konuşma yapan Ayşenur Arslan, basın özgürlüğünün korkmadan konuşup yazabilmek olduğunu belirtip, “Son zamanlarda Türk Basını oldukça özgürdür. Şaka yapmıyorum, son derece ciddiyim. Türk Basını özgürdür, ama kim için özgürdür? Özgürlük benim için var, Atilla için var, zamanında Utku için vardı, Mustafa için var. Nedir özgürlük? Korkmadan konuşabilmek, korkmadan yazabilmektir. Haberi, Türkiye’nin gerçeklerini paylaşan kişilerdir özgür olanlar. Ben kendi adıma acayip özgürüm mesela. Korkarsan özgür olamazsın. Her sabah köşe yazıyorum, konuşabiliyorum, sizinle kucaklaşabiliyorum. Ben özgürüm. Onlar özgür değiller. Ben Erdoğan’ın özgür olduğunu düşünmüyorum. Erdoğan, kendi korkularının tutsağıdır. Tutsaksanız, özgürlükten bahsedemezsiniz. Rant kapısında koşanlar özgür değildir. Nagehan Alçı özgür değildir, rant peşinde olanlar, zenginlik peşinde olanlar özgür değildir. Cumhurbaşkanı Erdoğan da özgür değildir. Eğer tutsaksanız, özgür değilsiniz." ifadelerini kullandı.

'MÜREKKEP YALAYAN İNSANLAR BAŞKA BİR ŞEY YALAYAMAYACAK'

Hedeflerinin iktidar olmak olduğunu belirten Balbay, ‘Dik durduk, dik çıktık. Bizler içeride, dışarıda AKP faşizmine karşı, gücümüz nedir bakmadan direnenleriz. Biz, karşımızdaki karanlığı yenecek olanlarız. Onları yeneceğiz. Birlikte iktidara yürüyoruz. Önümüzdeki günlerde, 8 Haziran güzel bir sabah olacak. Benim son sözüm şudur, artık tek hedefimiz iktidardır, bunun dışındaki her yer bize dardır. Hak, hukuk, adalet bağlamında bu iktidara bir ders verme vakti artık geldi. Gözyaşlarımız sadece mutluluktan akacak." dedi.

Balbay, medya patronlarını bile Cumhurbaşkanı'nın atadığını kaydedip, kendilerinin sadece mürekkep yaladıklarını ve mürekkep yalayan insanların başka bir şey yalayamayacaklarını belirtti.