7 Haziran’daki seçimlerin yaklaşmasıyla partiler de hazırlıklarını tamamlıyor. Parti merkezlerinin yoğun olduğu yerlerden biri de Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Balgat semti. Balgat Mahalle Muhtarı Raşit Yalçıner, “Şimdilik 10 civarında parti var. Seçim zamanı biraz kalabalık oluyor.” dedi.

Haziran 2015 genel seçimleri yaklaşıyor. Partilerin merkez binalarının ise en yoğun olduğu yerlerden biri Balgat. Demokrat Parti (DP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Hak ve Hakikat Partisi, Halkın Sesi Partisi, Hür Dava Partisi, Merkez Partisi, Millet ve Adalet Partisi (MİLAD), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Anadolu Partisi, Önce Vatan Partisi, Saadet Partisi'nin genel merkezleri Balgat'ta bulunuyor.

Balgat Mahalle Muhtarı Raşit Yalçıner de partilerin, ulaşımın kolay, merkezi yerlere yakınlığı nedenleriyle Balgat’ı merkez olarak seçtiğini söyledi. Yalçıner, Balgat’ın eski bir mahalle olmasına rağmen gözde bir yer olduğunu kaydederek, “Balgat ’ta benim bildiğim 4-5 tane parti var. Her sene parti kuruluyor. İsmini bilmediğimiz partiler var. Eski ANAP’ın olduğu yer şimdi Demokrat Parti oldu. Şimdilik 10 civarında parti var. Balgat’ın zaten belli bir görüşü vardır. AK Parti, CHP, MHP, Erbakan’ın partisi var. Seçim zamanı biraz kalabalık oluyor. Seçim zamanı gidip gelen oluyor, ondan sonra ara bulursan. Seçimden sonra binalar kapandı gibi bir şey.” diye konuştu.

“SEÇİM DÖNEMİNDE GELEN ÇOK, VAATLER ÇOK, ASLI ASTARI YOK”

Belediye seçimi olacağı zaman da birçok partinin Balgat’a geldiğini ifade eden Yalçıner, “Buraya geldiler, ‘şunu yapacağız, bunu yapacağız’ dediler. Benim kapım yaya kaldırımına açılıyor. Milletin koluna filan çarpıyor. Şuraya bir muhtarlık yapalım, dediler. Başkan bir konuşma yaptı, dedik tam aradığımız başkanı bulduk. Yanılmışız ne gelen var ne giden. Seçim döneminde gelen çok, vaatler çok aslı astarı da yok. Hiçbir şey yapmadılar. Hele Balgat’a hiçbir şey yapmadılar. 100. Yıl, tarlaydı orası. Emek keza öyle. Balgat yılların Balgat’ı. Hepsinin pazar yerinin üstünü kapattılar. Bizim Balgat’ın pazarını görüyorsunuz, rezillik. Gazeteye de verdik. Seçildikten sonra Balgat’a uğrayan yok." diye konuştu.