7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili seçimi için aday listeleri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na dün bildirildi. Listeler çoğu kişi için sürpriz olurken ismini göremeyen çok sayıda aday adayı şaşkınlık yaşadı. Balıkesir'de, AK Parti listesinde genel merkez kontenjanından iki kadın aday gösterildi. AK Parti 8 kişilik listede 3 kadın aday gösterirken CHP ve MHP ise kadın adaylara yer vermedi.

Balıkesir'in 8 milletvekili kontenjanında AK Parti'nin 4, CHP'nin 3, MHP'nin 1 milletvekili bulunuyor. AK Parti'den Cemal Öztaylan, Tülay Babuşcu ve Ali Aydınlıoğlu, CHP'den Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş, MHP'den ise Ahmet Duran Bulut, şu anda Meclis'te görev yapıyor. AK Parti'de Ahmet Edip Uğur, belediye seçimlerinde adaylığı sebebiyle milletvekilliğinden istifa etmişti.

YSK'ye verilen listelerde AK Parti'de ilk sırayı eski il başkanı olan Av. Mahmut Poyrazlı alırken ikinci sırada genel merkez kontenjanından MKYK Üyesi Sema Kırcı yer aldı. Sosyal medyada yaptığı yorumlarla büyük tepki çeken Tülay Babuşcu ve Bandırma eski Belediye Başkanı Cemal Öztaylan liste dışı kaldı. AK Parti'nin açıkladığı listenin üçüncü sırasında Milletvekili Ali Aydınlıoğlu yer alırken dördüncü sırada Başbakanlık'ta görev yapan Ayşe Kardaş, beşinci sırada Kasım Bostan bulunuyor. Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa edip aday olan Mehmet Bayyiğit altıncı, Hilal Demirözer yedinci, Basın İlan Kurumu eski Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey sekizinci sırada kendisine yer buldu. AK Parti'de ayrıca eski milletvekili Ali Osman Sali ile eski Belediye Başkanı Sabri Uğur'un listede yer almaması sürpriz olarak değerlendirildi.

CHP'nin ön seçiminde mevcut vekiller Haluk Ahmet Gümüş ve Ayşe Nedret Akova listeye giremedi. Aday adaylığını açıklayan ve görevinden istifa eden İl Başkanı Muzaffer Mavuk da liste dışı kaldı.

MHP'de sert açıklamalarıyla dikkat çeken Milletvekili Ahmet Duran Bulut listeye giremedi. Bir milletvekili bulunan MHP'nin açıklanan listesinde, eski Belediye Başkanı İsmail Ok ilk sırada yer aldı.

AK Parti Balıkesir milletvekili adayları:

1- Mahmut Poyrazlı- Avukat
2- Sema Kırcı- Danışman
3- Ali Aydınlıoğlu- Öğretmen
4- Ayşe Kardaş- Siyasetbilimci
5- Kasım Bostan- Memur
6- Mehmet Bayyiğit- Öğretim Üyesi
7- Hilal Demirözer- Serbest
8- Mustafa Canbey- Gazeteci

CHP Balıkesir milletvekili adayları:

1- Mehmet Tüm- Sanayici
2- Ahmet Akın- Sanayici
3- Namık Havutça- Avukat
4- Fikret Şahin- Doktor
5- Ali Kemal Deveciler- Mali Müşavir
6- Ensar Aytekin- Mavi Müşavir
7- İrfan Barış- Emekli
8- İsmail Aynur- Mali Müşavir

MHP Balıkesir milletvekili adayları:

1- İsmail Ok- Eski Belediye Başkanı
2- Recep Çetin- Doktor
3- Rafet Çetinel- İnşaat Mühendisi
4- Mehmet Duran- İşadamı
5- Adnan Çelebi- Bürokrat
6- Mehmet Ağar- Eğitimci
7- Tuncay Kılıç- Eski belediye başkanı
8- Kemal Girgin- Eğitimci