MHP Manisa 2. sıra milletvekili adayı Zeynel Balkız, AK Parti iktidarı döneminde yaşanan hukuksuzluğun, tarihin hiçbir döneminde görülmediğini söyledi. Sun iki dönem Manisa Barosu'nun başkanlığını yaptığını hatırlatan Balkız, bu süreçte hukukun ahlâkını korumaya çalıştığını, onun bağımsızlığının mücadelesini verdiğini kaydetti. Bu iktidarın ise zulmüne, hukuksuzluğuna, adaletsizliğine mani olmalarının mümkün olmadığını dile getiren Balkız, “Hukuku ezmek isteyen bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP iktidarı, kendisi gibi düşünmeyen savcıyı görevden alıyor. Tarihin hiçbir döneminde görülmemiş bir şekilde adaletsizlikle savcıları kodese tıkıyor. Hangi hakimin kararı hoşuna gitmiyorsa onu görevden alıp meslekten ihraç ediyor. Biz Türkiye’deki hukuksuzluklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceğiz. Demokratik yollardan bu iktidarı değiştireceğiz.” dedi.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün bu dönemde olduğu kadar bölünme ve parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmadığını iddia eden MHP adayı Balkız, “Sınırları bu kadar güvensiz olmamıştır. Kendi fakiri ve işsizini koruyamayan, ona iş temin edemeyen ülkemiz, dışarıdan gelen 2 bin 200 Suriyeli vatandaşı ağırlamak ve bakmak zorunda kalmıştır. Dünya seyrediyor, biz cefasını çekiyoruz, tehlikesini yaşıyoruz. Bu kötü politikayla başımıza olamadık şeyler geldi. Gaziantep ve Hatay’da yakalanan TIR'ların hikayesini herkes biliyor. Türkiye bugün teröristlere silah veren bir ülke konumunda görülüyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin doğusu ve güneydoğusunun geçmişe oranla bölünmeye daha yakın bir konuma getirildiğini öne süren Zeynel Balkız, “Terörle mücadele eden herkes görevden alındı. Şehirlerin ve köylerimizin silahlarla donatıldığı, yolların kesildiği, özel karakolların kurulduğu, özel bölgede hizmet veren milislerin devreye girdiği, gölge devletin kurulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’nin bölünmesine, parçalanmasına zerre kadar tahammülümüz yoktur.” dedi.