MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK terör örgütüne operasyonlarını gönülden desteklediklerini ancak AK Parti Hükümeti'ne güvenmediklerini söyledi. Balkız, bu bakımdan AK Parti iktidarının çözüm sürecini bitirmediğini, sadece rafa kaldırdığını ifade etti.

Balkız, gazetecilere yaptığı açıklamada çözüm sürecinin sonunda bugünlerin Türkiye’nin son şansı olduğunu kaydetti. Türkiye’nin vatanının ve milletinin birliği, beraberliği, bayrağının tekliği hususunda bugünlerin çok önemli günler olduğunu ve bu günlerin son şansı olduğunu aktaran MHP Manisa Milletvekili Balkız, “Dört yıllık çözüm süreci içerisinde maalesef hükümet PKK terör örgütü tarafından kandırılmıştır. Bu süreç Türkiye’de yenilmiş, artık eylem yapamaz hale gelmiş olan bu kirli örgütün rahatlama, silahlanma ve hazırlanma, dağdan şehre inme dönemi olmuştur. Çözüm süreci başlamadan önce dağlarda kış günleri mağaralarda terörist arayan güvenlik kuvvetlerimiz maalesef eylem yapamaz veya operasyon yapamaz hale getirilmiş. Kışlalarına ve karakollarına kilitlenmiş ama bu ters orantılı olarak PKK’nın silahlanma dönemi olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada artık kırlarda değil şehirlerde PKK’nın ciddi anlamda silahlandığını ve güvenlik kuvvetlerimize, milletimize zarar verdiğini görüyoruz.” dedi.

Balkız, PKK terör örgütünün en şiddetli eylemler yaptığı 1990 yılları dahil bugünkü gibi bir şehrin karartma altına aldığı ve giriş çıkışlarının yasaklandığı, sokağa çıkma yasağının uygulandığının görülmediğini vurguladı. MHP Manisa Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün eylemsel bakımından o kadar önemli bir mesafe almış ki PKK terör örgütü Cizre, Sur, Hakkari, Silvan gibi son derece büyük ilçelerimizde dahi ancak güvenlik kuvvetlerimiz sokağa çıkma yasağı adı altında teröristlerle mücadele eder noktaya gelmişler. Bu bakımdan şunu özellikle belirtiyorum. Türkiye’de birlik ve beraberlik olma günüdür. Hepimiz silahlı kuvvetlerimizin bu operasyonlarını gönülden destekliyoruz. Ama iktidara güvenmiyoruz. Bu bakından iktidarın çözüm sürecini bitirmediği, sadece rafa kaldırdığı gözleniyor. Burada tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu ülkenin selameti bu operasyonlar devam etmelidir.”

Dikkat edilmesi gereken konunun sivil vatandaşlar olduğunu vurgulayan Balkız, “Doğu’da yaşayan sivil vatandaşlarımızın PKK terör örgütünden ayrılmasını ve devletin şefkat elini kullanarak terör örgütü ile halk arasındaki ayrımı yapmasını ve eğer Doğu’da halk devletin kendisini koruyamayacağı hissiyle güvenlik kuvvetleri yerine PKK terör örgütü yanında görülürlerse, onların safında yer alırlarsa böyle mücadeleyi kazanmanın çok zor ve kanlı olacağını ifade ediyorum. Bu bakımdan kuvvetlerimiz alan hakimiyeti bakımından hem şehirde hem de kırsalda hakimiyetini sağlamalı ve burada eylem yapamaz hale getirmelidir. Bu nedenle biz güvenlik kuvvetlerimizin netice itibariyle bu savaşı milletin birliği ve beraberliği adına kazanması gerektiğini ve Türk milletinin de birlik ve beraberlik ruhu içerisinde güvenlik kuvvetlerimizin zaferini beklemesi gerektiğinin altını çiziyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.