Başbakan Binali Yıldırım darbe girişimi gecesi yoğun çatışmanın yaşandığı Çengelköy Polis Merkezini ve şehit ailelerini ziyaret etti. Çengelköy esnafına da geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldırım, vatandaşın kahramanca direnişi neticesinde darbe teşebbüsünün bastırıldığını söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, akşam saatlerinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki incelemelerinin ardından Çengelköy’de şehit ailelerini ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi darbecilerin hedeflerinden biri olan Çengelköy Polis Merkezine de giderek karakol amirinden 15 Temmuz gecesi karakolda yaşananlara ilişkin bilgi aldı.
Çıkışta kendisini bekleyen Çengelköy halkına polis megafonu ile seslenen Yıldırım, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vatandaşın kahramanca direnişi neticesinde darbe teşebbüsünün bastırıldığını ve ülkenin rahat bir nefes aldığını söyleyen Yıldırım, "Hepinizden Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Türkiye tarihinde birçok darbe girişimleri var. Her seferinde de başarılı olmuştur. Ancak 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinde bir dönüm noktasıdır. Ülkesine inanan Türkiye sevdalısı başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlam iradesi ve sizin işbaşına getirdiğiniz hükümetiniz ’bizim cesedimizi çiğnemeden bu bayrağı teslim alamazsınız’ dedik. Milletimizle omuz omuza bu soysuzlara gereken dersi verdik. Dünya demokrasi tarihine şehitlerimiz adlarını yazdırdılar" dedi.
Darbeci askerleri çıkış noktalarından birinin de Çengelköy olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Kuleli’den harekete geçen hainler Çengelköy’de milleti karşılarında buldular. Gereken cevabı da aldılar. İşte Çengelköy burada. Halkın ve Hakkın gücü tankın gücünü yendi. O gece millet tek yürek oldu. O gece parti farkı, görüş farkı yok, şucu bucu yok. O gece tek ses var. Bağımsız Türkiye sesi var. Hepimiz vatan için millet için tek ses, tek yürek olduk. Bu alçaklara dersini verdik" şeklinde konuştu.