Başbakan Binali Yıldırım, Kütahya’nın Türkiye için olduğu kadar AK Parti için de önemli bir kent olduğunu dile getirdi.
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde halka hitap eden Başbakan Yıldırım, İstanbul- Yalova köprüsünü 30 Haziran’da açılacağını bildirdi.
Yıldırım, "14 yılı beraber geçirdik ama bu 14 yılı boşuna geçirmedik. 14 yıl boyunca birçok sorunun üstesinden geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye’nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik. Yolları böleriz, ama Türkiye’yi asla böldürmeyiz" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, "Ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta hatırı sayılır kalkınmalara ve hizmetlere imza attık. Türkiye’nin bütün bölgelerine, memleketin her köşesine hizmetlerimiz birer birer gitti" dedi.
Kütahya’yı Türkiye için olduğu kadar AK Parti için de önemli bir şehir olduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, kentin partisine her zaman en yüksek desteği verdiğini söyledi.
Kütahya’ya 13 yılda 7 milyar 600 milyon lira yatırım yapıldığını, kentin daha fazlasına layık olduğunu belirten Yıldırım, 2002’ye kadar şehirde yapılan bölünmüş yol uzunluğunun 23 kilometre olduğunu, AK Parti iktidarında ise bunun 235 kilometre olduğunu söyledi.