Başbakan Binali Yıldırım, dün gece Hakkari Çukurca’da operasyon bölgesine giderek, 2. Hudut Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, ’bundan sonra savunmada değil taaruzda olacağız’ mesajını verdi.
Yıldırım, askerleri ziyaretinde, "Çok büyük iş yapıyorsunuz, milletin duası ve desteği hep sizinle beraber, Allah yar ve yardımcınız olsun. Sizin sayesinde bu memleketin evlatları, vatandaşları inşallah daha güzel günler görecek. İşiniz zor ama bir o kadar da kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bütün bu işler sona erecek, buna inanıyoruz. Bugün memleketimizde herkes küçüğünden büyüğüne herkes bu terörün bitmesi gerektiğini düşünüyor. Zor artlarda büyük bir tehlike altında vatan savunması yapıyorsunuz. Milletin can ve mal güvenliğini temin ediyorsunuz. Dolayısıyla hükümet olarak sizlerin her türlü ihtiyaçların karşılamak ve bu operasyonda sizin moral değerlerinizi en üst düzeyde tutmak bizim birinci vazifemiz. Bakanımız inşallah onu buralarda daha sık göreceksiniz. Etrafımızda maalesef bir tezgahla karşı karşıyayız. Bizimle mertçe açıkça mücadela edemeyenler, bu alçak terör örgütünü kullanmak suretiyle enerjimizi azaltmaya çalışıyorlar" dedi.
Yıldırım, özellikle 15 Temmuz’dan sonra terörle mücadelede yepyeni bir yönteme girildiğini belirterek, "Savunmada değil, taaruzda olacağız. Nerede hangi taşın arkasında hangi mağaranın içinde o alçaklar varsa onları bulup etkisiz hale getireceğiz. Bunu yapmazsak bu tehditle yaşamak mecburiyetinde olmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra alınması gereken tedbirler de var. Herhangi bir şekilde bir baskın yememeniz için bütün alınması gereken emniyet tedbirlerini de teknoloji imkanları da temin ediyoruz. Bu mücadelenin sonuç vermesinin en büyük şartı hudut geçişlerinin kontrol altına alınmasıdır. Buna yönelik kapsamlı bir çalışmayı başlattık, inşallah kısa sürede buraları, hem sizlerin operasyonları hem diğer çalışmalarla kontrol altına alacağız ki ondan sonra bütün gücümüzü yurt içinde bunların kümelendikleri 10-12 tane yer var. Bu yuvalarına girmek suretiyle inşallah memleketimizi yıllardır meşgul eden, bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz. Sizlere güveniyoruz. Bütün millet sizin duacınızdır. Sizler sayesinde insanlar evlerinde rahat uyuyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun".