Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın bazı ilçelerinde vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu konvoy, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konvoyunun aynı güzergahı kullanacağı gerekçesiyle trafik polisi tarafından durduruldu.

CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimi öncesi Ankara'nın ilçeleri Sincan, Etimesgut, Çankaya ve Altındağ’da vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu önce Sincan ve Etimesgut, ardından Çankaya ve Altındağ’da vatandaşlara hitap etti. Ankara’yı konvoy halinde dolaşan Kılıçdaroğlu ara sıra seçim otobüsünden inip vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaoğlu’nun konvoyu Altındağ’a giderken İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde trafik polisi tarafından durduruldu. Kılıçdaroğlu’nun konvoyu İstanbul’daki programına katılmak için Ankara Esenboğa Havaalanı’na giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aynı güzergahı kullanması nedeni ile durdurulduğu öğrenildi.

Konvoyun durdurulmasını fırsat bilen Kılıçdaroğlu, aracından inerek vatandaşlarla sohbet etti. Her ailenin en az 720 lira geliri olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, yoksulluğu Türkiye’de bitireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebek ile Konya’da zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadığını vurguladı.

Türkiye’de hiç kimsenin ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Kıyameti koparıyorlar. ‘Nereden vereceksin’ diyorlar. Söyledim bir daha söyleyeyim; kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Hala para yiyorlar, hala köşeyi dönüyorlar." şeklinde konuştu.