Başbakan Ahmet Davutoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin, birlik ve beraberliğin, milletin huzur ve esenliğinin en önemli teminatlarından birinin şüphesiz ki güvenlik kuvvetleri olduğuna işaret eden Davutoğlu, bu çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı’nın ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyan, milletin düzenini, huzur ve güvenliğini sağlayan bir görev bilinci ile hizmet ettiğini kaydetti.

Davutoğlu mesajında, şunları ifade etti: "Jandarmamız, benimsediğimiz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile halkımızla bütünleşmiş, halkımızın memnuniyetini kazanmış, aziz milletimizin gönlünde her zaman müstesna bir yerde olmuştur. Teşkilatın gelişmiş modern silah, araç-gereçlerle donanımlı iyi yetişmiş personeli ile üzerine düşen her bir görevi özveriyle yerine getirmesi her türlü takdirin üstündedir. Türk milletinin sarsılmaz vatan sevgisiyle bütünleşen güvenlik kuvvetlerimizin bölücü teröre karşı büyük kahramanlıklarla yürüttükleri mücadele ayrıca takdire şayandır, güvenlik kuvvetlerimizin bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerine inancım tamdır.
Bu düşüncelerle, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 176. kuruluş yıldönümünü kutluyor, bu anlamlı gün dolayısı ile bütün kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."