AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çanakkale mitinginde, Türkiye yükselirken üç legal parti MHP, CHP ve HDP'nin normalde anlaştığı hiçbir şeyin olmadığını belirterek, "Hepsi farklı telden çalar ama dikkat edin, seçimde üçü birden işbirliği yapıyor." dedi. Bu arada miting alanının karşısında bulunan Kılıçdaroğlu'nun pankartı kapatıldı.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingindeki konuşmasına, gelenleri selamlayarak başladı. Çanakkale'nin önemine değinen Davutoğlu, Çanakkale ruhu üzerinde diğer partileri eleştirdi. Davutoğlu, şunları söyledi: "Bugün 61. mitingim. Çanakkale bütün millete ait bir şehirdir. Her Türk Çanakkalelidir. Bunun için 1915 bizim için bir sınavdı. Bir ayaktaysak bayrak inmez dediği yerdir Çanakkale. Her yerde bu yıl Çanakkale' vardı. Bize her yer Türkiye, bize her yer Çanakkale. Çok sayıda parti seçimlere gidiyor. Bizin farkımız ne biliyormusunuz. Bir tek ben çıkıp dedim ki AK Partililer adına, büyük davamız adına 81 vilayete gideceğim. Diğer partililer bunu söyleyebildiler mi? Türkiye'nin her yerine gidebildiler mi? Buraya gelip milliyetçilikten bahsedenler, Türkiye'nin doğusuna güneydoğusuna gidebildiler mi? Buralara gelip cumhuriyetten bahsedenler Türkiye'nin her vilayetine gidebildiler mi? Yahu Türkiye'de kimlik üzerinden siyaset yapanlar, Türkiye'nin her yerine gidebiliyorlar mı? Türkiye'de 81 vilayete gidebilen tek parti, AK Parti. Bir gün doğudayız bir gün batıda, bir gün kuzeydeyiz bir gün güneyde. Başka herhangi parti, herhangi lider bunu yapabiliyor mu? CHP'nin 33 ilde milletvekili yok, yani fiilen yoklar. MHP'nin 45 ilde milletvekili yok. Bunlarda Çanakkale ruhu olabilir mi? İşte aramızdaki fark bu. Çanakkale'de savaşanlar Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Çerkez, Roman diye ayrılmadılar. Alevi, Sünni diye ayrılmadılar, hepsi vatanı savundu, bayrağı savundu, milleti savundu, devleti savundu. Şimdi ayırmaya çalışıyorlar, siz şusunuz, siz busunuz diye ayrımcılık yapıyorlar biz ise onlara karşı Çanakkale'nin torunları, dedemin kardeşi burada savaşta şehit düştü. Dedemin adına söylüyorum, kim ne yaparsa yapsın biz tek millet, tek devlet, tek bayrak."

'KİTABI TERSTEN OKUMUŞ'

Sivil savunma alanında yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattıktan sonra ekonomiye geçen Davutoğlu, CHP'nin mega projesini ve Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: "Fikrin kendisine ait olduğunu bir kez daha hatırlatarak, 15 yıl önce kendisinin yazdığını söyledi. Kitabı arka sayfasında okuyor. E, yürüyen merdivene tersten binen, kitabı da son sayfadan okur. Bu kadar olur. Çanakkale'yi çıkmaz sokak gibi bir halden çıkaracağız. Tarihimizin merkezi olan Çanakkale'ye ulaşımın da siyasetin de ekonominin merkezini yapacağız. Şimdi köprü yapacağız Çanakkale Boğazı'na burada demiryolu geçişi de olacak. Şimdi zihninizde Marmara'yı tasarlayın. İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, tekrar İstanbul etrafında otoyol ringi olacak. Marmara otoyolu. Burada Çanakkale geçiş noktası. Her yerde biz dünya ile yarışıyoruz. Bunlar ise kendi hayalleriyle. Bütün bu yükselişi gördükleri için milletimizi özellikle de bazı kesimleri tatmin güya aldatacak şekilde kampanya yürüttüler."

'ALTISI AK PARTİ'YE KARŞI'

Türkiye'nin her alanda büyüdüğünü belirten Başbakan Davutoğlu, birilerinin bu hamleleri durdurmak istediğini belirterek MHP, CHP ve HDP'ye yüklendi. Davutoğlu, eleştirilerini şöyle sıraladı: "Şimdi Türkiye yükselirken üç legal parti MHP, CHP, HDP. Normalde bunların anlaştığı hiçbir şey yok. Hepsi farklı telden çalar ama dikkat edin, seçimde üçü birden işbirliği yapıyor. MHP, her zaman HDP'ye karşı olduğunu söyler, bölücülere karşı olduğunu söyler. Dün MHP genel başkan yardımcısı diyor ki, 'HDP barajı aşarsa işimize yarar.' HDP ile paslaşıyor MHP, görüyor musunuz? Adana'da, Mersin'de HDP binalarına saldırı oldu, biz kınadık. Hemen HDP dedi ki, 'Bunu AK Parti yaptı. MHP işaretleri yapıyor olabilirler ama AK Parti yaptı. MHP'liler açıklama yapsın.' dedi. MHP de aldı topu, göğsünde durdurdu, açıklama yaptı, 'Bunu AK Parti yapıyor.' diye. Perde gerisinde MHP, CHP, HDP aynı konuşuyorlar, aynı sözü gündeme getiriyorlar. Neden? Çünkü bütün dertleri AK Parti'yi iktidardan etmek. Hiç olumlu mesajları yok. Peki sadece bunlar mı? Üç tane de illegal çete var. Birisi paralel, bir bakıyorsunuz paralelin, Pensilvanya'nın temsilcisi HDP Diyarbakır'da konuşuyor, bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu onların yayın organına gidiyor. Bir bakıyorsunuz onlar Bahçeli'ye gidiyor. Perde gerisinde bunların hepsinin ilişkisi var. İkincisi Kandil, yani PKK. Her gün açıklama yapıp tehdit ediyor. HDP'nin de paraleli o. Bir diğeri DHKP-C. Terör örgütü DHKP-C. Adana, Mersin olaylarında da DHKP-C'li zanlı yakalandı, bunu açık bir şekilde ortaya koyan görüntüler var. 2017'de yakalanmış. HDP diyor ki, 'Bunu DHKP-C yapmış olamaz.' DHKP-C diyor ki, 'Biz HDP'yi destekliyoruz.' Şimdi Kadıköy mitinginde barışçı görünen, Amerika'ya gittiğinde Ermeni diasporası ile birtakım tuzaklar çeviren, perde gerisinde DHKP-C işbirliği yapan bu adamlardan fayda gelir mi? Şimdi altısı birden AK Parti'ye karşı cephe almış. Yahu, bu altıgen, bu paralel altıgen, bunlardan, Allahaşkına millet hesap sormaz mı? 7 Haziran'da AK Parti'yi durdurarak Türkiye'nin yürüyüşünü, Tükiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlere Çanakkaleliler bir ders verecek miyiz?"

KILIÇDAROĞLU'NUN PANKARTINI KAPATTILAR

AK Parti'nin Çanakkale'de miting yaptığı Cumhuriyet Meydanı'nın karşısındaki binada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dev pankartı yer alıyordu. Kılıçdaroğlu'nun resminin yanında, "Yaşanacak Bir Türkiye için sorunları sıfırlıyoruz" yazısının bulunduğu pankartın asılı olduğu binanın önüne iki vinç getirilerek, AK Parti'nin Çanakkale milletvekili adaylarının pankartları asıldı. Ayrıca meydanın karşısındaki apartmanda bulunan Halk Evleri Çanakkale Şubesi'nin balkona astığı pankart da indirildi. Bu arada haklarında arama kararı bulunan iki kişi de gözaltına alındı.