Diyarbakır ve Batman'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yasakları kaldırdıklarını belirterek, "Biz bütün yasakları kaldırdık." dedi. Ancak programlarında basına akredite uygulanarak ayrımcılık yapılması dikkat çekti.

Partisinin Diyarbakır ve Batman'da düzenlenen olağan kongrelerine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun programlarında basına ayrımcılık yapıldı. Güneydoğuda özellikle OHAL döneminde uygulanan ayrımcılık bu sefer Başbakanlık tarafından uygulandı. Davutoğlu'nun programı için günler öncesinden basın mensuplarının evraklarını kabul eden valilikler, programa saatler kala akredite kartlarını dağıttı. Ancak Zaman gazetesi ve Cihan Haber Ajansı muhabirlerine akreditasyon uygulandı. Önce Diyarbakır daha sonra Batman'da kongreye katılan Başbakan Davutoğlu'nun programına sadece iki kurum muhabirlerinin alınmaması dikkat çekti. Valilik basın görevlileri ise akredite kartlarının hazırlandığı ve iki gün önce Başbakanlık yetkililerine teslim edildiğini, nihai listenin Başbakanlık tarafından yapıldığını belirtti.

OHAL YASAKLARININ KALDIRILDIĞINI SÖYLEDİ ANCAK BASINA YASAK UYGULANDI

Diyarbakır ve Batman'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yasakları kaldırdıklarını belirterek, "Biz bütün yasakları kaldırdık." dedi. OHAL'in, EMASYA'nın, mezralara yönelik yasağın, Kürtçeye ve Kürtçe propagandaya ilişkin yasakların da partisince kaldırıldığını belirten Başbakan Davutoğlu, "İşte bütün bu yasakları kaldırdık, bütün bu yasakların karşısında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde de inşallah özgürlükçü bir anayasa, bu milletin taleplerini karşılayan bir anayasa için seçimlere gidiyoruz. Ve bu kardeşlik şehrinden bütün ülkemize, eşit ve özgürlükçü bir ülkeye, yeni Türkiye'ye merhaba diyoruz. Merhaba yeni Türkiye, merhaba özgürlükler Türkiye'si." ifadelerini kullandı.