Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile yaptığı görüşme sona erdi. Görüşmede, Suriye konusunda iki ülke arasındaki yakın diyalog ve işbirliğinin devamı konusunda da mutabık kalındığı öğrenildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour ile İstanbul Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye dair Başbakanlık tarafından şu açıklamalar yapıldı:
“Ürdün Başbakanı Abdullah Ensour görüşmesinde, Başbakan Davutoğlu, son Ürdün ziyaretinde gösterilen ev sahipliği için teşekkür etti. Ensour ise Kral Abdullah’ın da bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin iki ülke için çok faydalı olduğuna inandıklarını belirtti. Ürdün Başbakanı, Başbakan Davutolu’nun Amman ziyaretinden sonra tüm bakanlarına ziyaretin sonuçlarının takip edilmesi talimatını verdiğini belirtti. Akabe limanı projesine büyük önem verdiklerini ifaden Sayın Başbakanımız, arada Suriye’nin coğrafi olarak oluşturduğu geçici boşluğun Akabe ile telafi edileceğine inandığını belirtti. Görüşmede Suriye konusunda iki ülke arasındaki yakın diyalog ve işbirliğinin devamı konusunda da mutabık kalındı”.