BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti iktidarında ülkede müthiş bir ayrımcılık ve kamplaşma yapılmaya başlandığını özellikle 2011 seçimlerinden sonra bunun zirve yaptığını söyledi.

Mustafa Destici ve genel başkan yardımcılarından oluşan heyet Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u makamında ziyaret etti. Destici buradaki konuşmasında ülkenin önemli ve kritik bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 'PKK’nın belini kırdık' sözünü sıkça kullanmasına rağmen her gün şehitlerin geldiğini söyledi. “Ehliyet, liyakat kenara bırakıldı, yandaşlara koltuklar verildi.” diyen Destici, “Ben bu noktada kurulduğu günden beri milli bir duruş sergileyen Türkiye Kamu-Sen’in bu yaşananlar çerçevesinde sergilediği net duruşu sebebiyle tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Türkiye’de artık çok mutsuz bir kitle oluştuğundan söz ederek, “Türkiye orman kanunları ile yönetilen bir ülke midir ki, biz başka yollar arayalım? Hukuk devletlerinde hukuktan başka bir yol yoktur. Türkiye her geçen gün koşar adım hukuk devleti olma özelliğini kaybediyor. Mutsuz bir kitle oluştu, siyasi iktidar kendi değirmenine su taşımayanları adeta ötekileştiriyor. Bunlar bizi üzüyor, Türkiye Kamu-Sen üyelerinin ortak özelliği vatansever olmalarıdır. Kim iktidar da olursa olsun bizim üyelerimizi bu devletin yürümesi adına, millete hizmet götürmek adına her türlü fedakarlığı yapmak arzusu içinde olan, vatansever, liyakatli ve donanımlı insanlardır.” dedi.