Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetler Komutanı birlikte Süleyman Şah türbesini ziyaret etti. Sınırda incelemede bulunan Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa mitingine katıldı.

Türkiye’nin Suriye’ye gireceği iddiaları gündemde yerini korurken dün akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel rapor aldı. Özel’in yerine vekalet eden Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar ise Başbakan Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte sınıra sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Özel uçakla GAP Havaalanı'na inen Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet, buradan helikopterle Birecik’e bağlı Eşme köyünde bulunan 7. Hudut Bölük Karakoluna gitti. Buradan zırhlı araçlarla Süleyman Şah türbesine geçen Başbakan, türbede dua etti.

Ardından partisinin Topçumeydanı’nda düzenlenen mitingine katılan Davutoğlu, Suriye’de iç gerilim içinde Süleyman Şah'ı koruyan askerlere selam gönderdi. 21 Şubat’ta yapılan 'Şah Fırat' operasyonunu anımsatan Davutoğlu, "Mukaddes emanetleri bir şubat gecesi getiren tüm Mehmetçiğin alnından öpüyorum. Artık Süleyman Şah önce millete sonra Şanlıurfa’ya emanettir." dedi.

Türkiye’nin Suriye’ye gireceği iddialarına gönderme yapan Davutoğlu, "48 saat içinde Suriye’ye girecek dedi, doğru girdik ama başbakan olarak girdik. Başbakan olarak Suriye’ye girerek tarihe girdik. Kuvvet komutanımız ve diğer komutanlarımızla birlikte Suriye tarafına geçtik, oradaki kardeşlerimizle de kucaklaştık." ifadelerine yer verdi. Davutoğlu, ayrıca Süleyman Şah türbesinin uygun mimari ile yeniden yapılacağını açıkladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Suriyelileri geri göndereceğiz’ söylemini de eleştiren Davutoğlu, "Bunlar amca çocuğu, siz amca çocuklarınızı verir misiniz?" diye sordu. Davutoğlu, HDP’yi de diyanet ile ilgili sözlerinden dolayı eleştirdi.

ANNELER EZİLME TEHLİKESİ YAŞADI, OYUNCAK ALAMAYAN ÇOCUKLAR AĞLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da miting öncesi Eyyübiye’de halı kursu açılışına katıldı. Açılış sırasında çocuklara oyuncak dağıtıldı. Oyuncak dağıtımı izdihama neden oldu. Anneler Günü'nde annelerin çocuklarına oyuncak alma telaşı dikkat çekerken oyuncak alamayan çocukların ise ağladığı görüldü.