Paralel yapının terör örgütleriyle işbirliği yaptığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör örgütlerine bilgi sızdırıyorlar. Eğer Türkiye terörle mücadelede başarılı olacaksa önce paralelle mücadelede başarılı olacak" dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Üsküdar’da yeniden restore edilerek ibadete açılan Kartalbaba Camii’nin açılışına katıldı. Cuma namazıyla birlikte ibadete açılan camide namaz kılan Akdoğan’a Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş eşlik etti. Namaz sonrası verilen Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, paralel yapı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Paralel yapının Türkiye’yi esarete mahkum etmek istediğini belirten Yalçın Akdoğan, "Birileri sonradan çıktı, önce Risale-i Nur’a ihanet ettiler. Sonra bu millete, devlete ihanet ettiler. Onların kimler olduğunu biliyorsunuz. Dini bir oluşum, manevi bir çalışma gibi başladılar bir casusluk şebekesini dönüştüler. Sadece hükümete değil, devlete savaş açtılar. Biz muhabbet fedaileriyiz. Ama onlar husumet fedaisi oldular. Bir fitne odağına dönüştüler. Bugün dünyanın neresinde bir Türk düşmanı, Türkiye aleyhine bir faaliyet varsa yanlarında onlar var. Onlar bir şer cephesi oluşturdular. Türkiye’yi esir almak istediler. Bütün vakıflar, cemaatler herkes, öğrencilerden tutun işadamlarına, medyaya zulmetmedikleri adam bırakmadılar. Herkesi şantaja bağlayıp nasıl esir hale getirebiliriz. Böyle bir manevi çalışma olabilir mi?"
AKDOĞAN’DAN PARALEL YAPIYLA MÜCADELE VURGUSU
Yalçın Akdoğan, paralel yapıyla mücadeleye vurgu yaparak, "Her yolu mübah gören, kendini hakikatin merkezine yerleştiren, herkesi kurban edilebilir gören bir anlayış, manevi bir çalışma yürütebilir mi? Bu anlayışın çok iyi görülmesi, fark edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışma yapmak da devletin görevidir. Bir milli güvenlik sorunu varsa milletin temiz duygularını istismar ederek farklı amaçlar için ülkesine düşmanlık yapmaya başlıyorsa bir hareket bunun da çok iyi görülmesi ve Türkiye’ye zarar vermesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Hukukun, demokrasinin altını oymak, bu sistemin zehirlemesinin önüne geçmek gerekiyor" şeklinde konuştu.
"PARALEL YAPI, TERÖR ÖRGÜTLERİNE BİLGİ SIZDIRIYOR"
Paralel yapı örgütünün terör örgütleriyle işbirliği yaptığını ifade eden Yalçın Akdoğan şunları söyledi: "Bugün işbirliği yapmaktan çekinmedikleri yapılar, Türkiye düşmanlarını geçtik içerideki terör örgütleri. Terör örgütlerine bilgi sızdırıyorlar. Bu nasıl kirli bir işbirliğidir. Bunun çok iyi görülmesi lazım. Eğer Türkiye terörle mücadelede başarılı olacaksa önce paralelle mücadelede başarılı olacak. İleri demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ulaşacaksa önce bu hastalıklı yapıyla mücadele ederek ulaşacak. Bizim geleneğimizde her yol mübah anlayışı, böyle bir anlayış yok. Bunlar sanki hükümet cemaatlerle problemliymiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye’deki vakıflar, dernekler, cemaatler Türkiye’nin nereden nereye geldiklerini çok iyi biliyorlar."
28 Şubat döneminde cemaatlerin yaşadığı sıkıntıları hatırlatan Yalçın Akdoğan, bugün ise AK Parti hükümetleriyle bu sıkıntıların aşıldığını ifade etti.
Akdoğan, "Bütün bunlara karşı siz devlete savaş açarsanız, devletin kurumlarını ele geçirmeye çalışırsanız buna da kimse izin vermez" dedi.
"ÜSKÜDAR, TARİHİ ZENGİNLİKLER ŞEHRİDİR"
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın bir kültür kenti olduğunu belirterek, "Üsküdar’ımız adeta bir eski eserler ve tarihi zenginlikler şehridir. Üsküdar’ın altı da, üstü de birbirinden değerli bir hazine teşkil etmektedir. Yeniden ihya edilerek ibadete açılan bu güzel eser, Üsküdar’ımıza ayrı bir eser, ayrı bir renk katmıştır" dedi.
Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açılış kurdelesini kesti. Vatandaşlara açılış sonrası ise yemek ikram edildi.