Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından 4 partinin parlamentoya girdiğini belirterek, "Umuyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü görevlendirmesi ile de sayın Başbakanımız bir hükümet kurmaya muvaffak olacaktır. Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Ülkenin çok önemli acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı bir hükümet en kısa zamanda kurulur. Ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edelim." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 4 bin vatandaşın katıldığı sokak iftarında orucunu açtı. Hasan Basri Çantay Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarına Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Öğlen saatlerinde uçakla Edremit Koca Seyit Havaalanı'na gelen Arınç, akşam saatlerinde buradan karayolu ile Balıkesir'e geldi. Bülent Arınç eşi Münevver Arınç ve beraberindekilerle birlikte Hasan Basri Çantay Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarına katıldı. Yaklaşık 4 bin vatandaşın katıldığı iftar programının yapıldığı ve yüzlerce masanın dizildiği Karanfil Sokağa gelişinde vatandaşlarla bir süre selamlaşıp sohbet etti. Akşam ezanın okunmasıyla vatandaşlarla birlikte orucunu açtı.

İftarın ardından kısa bir konuşma yapan Arınç, sokak iftarına katılmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayının son günlerinin yaşandığını belirterek, "İnşallah Kadir gecesini ve bayramları idrak edeceğimiz günlerdir. Şu güzel Balıkesirimize misafir olmaktan mutluyuz. Gösterilen ilgi, kardeşlik ve dostluğa da çok teşekkür ediyorum. Allah Ramazanlarımızı mübarek etsin. Allah kandil gecelerine kavuştursun, bayramları da göstersin. İnşallah sağlık ve mutluluk içerisinde daha nice Ramazanlar görmeyi nasip etsin. Allah'a hamd ediyoruz, çevremizde olup bitenler baktığımızda, bölgemizde yaşanan acı olayları gördüğümüzde hamd olsun bir huzur beldesi olan Türkiye'mizde istikrar içerisinde insanlar iyi bir Ramazan yapıyorlar. Birbirlerine dostluklarını, kardeşliklerini hatırlıyorlar. Fakirlerimiz, yoksullarımızla ilgileniyorlar. Dostlarıyla, arkadaşlarıyla iftarlarda sahurlarda bir araya geliyorlar. Allah çevremizde yaşanan acı olayları da bir an evvel sona erdirsin. Bütün dünyadaki mazlum ve mağdur Müslümanlara da Rabbim güç versin, sabır versin." dedi.

Seçimlerin yapıldığını ve ardından 4 partinin parlamentoya girdiğini hatırlatan Bülent Arınç, "Umuyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü görevlendirmesi ile de sayın Başbakanımız bir hükümet kurmaya muvaffak olacaktır. Hükümetsizlik iyi bir şey değildir. Ülkenin çok önemli acil karar bekleyen işleri vardır. Umarız ki en hayırlı bir hükümet en kısa zamanda kurulur. Ve ülkemize kaldığımız yerden hizmet etmeye devam edelim." diye konuştu.

Huzur ve istikrarın önemli olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Kavga, karmaşa ve çatışma olmadan, insanlar birbirlerine düşmanlık etmeden, kan dökmeden yaşamak çok güzeldir. Hamd olsun son yıllarda ülkemizde böylesine bir büyük bereket gördük. Bu bereketi, bu huzuru, bu istikrarın devam etmesini hepimiz arzu ediyoruz. Son sözümü Hasan Basri Çantay merhuma ayırmak istiyorum. Bu mahalleye ismini veren çok değerli bir insan. Evlatlarımızı da Hasan Basri Çantay'ı anlatmamız lazım. İstiklal Harbini, mücadelemizi, Kuva-yi Milliye hareketi ve ilk Meclis'in kurulması, Kur'an-ı Kerim, mealler yazılması, büyük bir İslam alimi ve kurtuluş mücadelemizin simge insanı Hasan Basri Çantay'ı da bu vesileyle bu akşam rahmetle anıyoruz."

Konuşmanın ardından Bülent Arınç ve beraberindekiler Atatürk Parkı'da düzenlenen Ramazan etkinliklerine katıldı.