Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye’nin birlik bütünlüğünü tehdit eden ne kadar terör örgütü varsa ne kadar terörist varsa Avrupa’nın bunlara destek verdiğini, kucak açtığını ve finansman desteği sağladığını belirterek "Şu anda Avrupa’daki terör örgütü ve terörist sayısı, Suriye’deki Irak’taki terörist terör örgütü sayından daha fazladır" dedi.
Çotanak Arena Stadı’nın temel atma töreni için geldiği Giresun’da Valilik ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit olması ile ilgili olarak "Kahraman kaymakamımız maalesef şehit oldu, rabbimden merhamet diliyoruz. Gerçekten tüm hayatını tüm mesleki faaliyetlerini bu millet için adamış bir yiğit kahramanımızdı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası için verdiğimiz terörle mücadele konusunda en ön safta çarpışan yiğit bir insandı. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin, ailesine ve bütün milletine de baş sağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.
"Bu mücadelenin sonuna kadar devam sonuna kadar devem edecek, en ufak bir tereddüt söz konusu değil" diyen Canikli "Bütün teröristeler bu topraklardan söküp atılana kadar bu mücadele kararlılıkla taviz vermeden devam edecek. Arkalarında kim olursa olsun kim tarafından desteklenirse desteklensin sonuç itibariyle bu ülkenin beraberliğin huzurunu tehdit eden uzun yıllardan beri tehdit eden ama son yıllarda ivme kazanan bu terör faaliyetlerinden inşallah bu millet kurtulacak. Bu mücadele klasik bir terörle mücadelenin çok ötesinde esasından bir ölüm kalım mücadelesi, bir beka mücadelesi. Terör örgütlerine özellikle dost bildiğimiz müttefik olarak kabul ettiğimiz ülkelerden maalesef çok büyük destek geliyor, çok yoğun destek geliyor; Avrupa başta olmak üzere. En son Almanya’daki görüşmeleri, terör örgütüne teröristlere verdiği desteği Avrupa’nın başta Almanya olmak üzere hep birlikte görüyoruz maalesef. Bizim aynı ittifak içerisinde olduğumuz ülkeler bunlar. Hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda ittifak içerisinde olduğumuz, dost kavramı içerisinde hep değerlendirdiğimiz ülkeler. Ama o kadar büyük destek veriyorlar ki teröre, terör örgütlerine teröristlere bu ülkeler adeta Avrupa bugün itibariyle terörün yuvası olmuş vaziyette şu anda" dedi.
Canikli, Avrupa’nın sadece bölücü terör örgütü üyelerine değil, aynı zamanda FETÖ teröristlerine de kucak açtığını vurgulayarak "Türkiye’nin birlik bütünlüğünü tehdit eden ne kadar terör örgütü varsa ne kadar terörist varsa Avrupa batı bunlara destek veriyor, kucak açıyor, finansman desteği sağlıyor. Terör örgütlerinin en büyük kaynaklarından bir tanesi de Avrupa’da ortaya çıkan üretilen kaynaktır maalesef. Şu anda Avrupa’daki terör örgütü ve terörist sayısı, Suriye’deki Irak’taki terörist terör örgütü sayından daha fazladır. Tam anlamıyla Avrupa terörün bir yuvası haline gelmiştir, maalesef. Ve bu desteği de açıkça yapıyorlar, göz göre göre yapıyorlar. Terörist olduğu açık olarak bilinen terör örgütü olduğu konusunda hiçbir tereddüt bulunmayan bu yapılara o kişilere kucak açıyorlar destek veriyorlar, baş tacı ediyorlar. Bu gerçek anlamda üzüntü verici bir hadisedir ama bu milletin Türk milletinin kararlılığını zerre kadar etkilemeyecektir“ şeklinde konuştu.