Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve parti teşkilatlarıyla, tarihi Ulu Cami'de cuma namazını kıldı, buradan 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'ya geçti.
Babasının esnaflık yaptığı, kendisinin de gençlik ve çocukluk dönemini geçirdiği çarşının esnaflarınca karşılanan Kaynak, vatandaşlarla da fotoğraf çektirdi.

Kaynak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulu Cami'nin Kahramanmaraşlılar için taşıdığı önemi vurguladı. Tarihi Kapalı Çarşı'da büyüdüğünü,çocukluğunun ve gençliğinin burada geçtiğini anlatan Kaynak, "Benim için de buranın ayrı bir yeri var. Bu çarşıda bir esnaf çocuğu olmanın benim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Çarşının bayramdan önce oluğu gibi bayramdan sonra da canlı olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadım. Çarşı kendisine yapılan yatırımın karşılığını veriyor. Esnaflarımız da kendi layık olan şekilde çalışıyorlar." diye konuştu.

Tarihi Kapalı Çarşı'yı bu hale getirmenin başlangıcının 1999'da Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in başlattığını sonrasında Mustafa Poyraz'ın gayret gösterdiğini dile getiren Kaynak, şunları kaydetti:

''Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da gayret göstererek çarşıdaki eksiklikleri tamamlayıp Demirciler Çarşısı'nı gündemine aldı. Bunların hepsi bize turizm açısından önemli kazanımlar olacak. Bizim burada yapacak çok şeyimiz var. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Bey'in başlattığı çalışmaları geride bırakamayız. Onları bizim tamamlamamız gerekecek. Bir yandan Germencia, bir yandan tarihi çarşılarımız ve bir yandan da mutfağımız. Dulkadiroğlu Belediyemiz mutfağımızı yaşatmaya çalışıyor. İnşallah gelecek Kahramanmaraş için çok iyi olacak."

HABER FOTOĞRAFLARI

Kaynak, Kahramanmaraş esnafının ahi geleneğini devam ettirdiğine işaret ederek, "Bu bizim için bir kazançtır. Bütün esnaflarımızın Ramazan Bayramı'nı bir kez daha tebrik ediyorum." dedi.