Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ ile ilgili, “Vakti zamanında bunlara karşı fikri mücadele verilemediği için bunlar toplumsal bir taban buldular” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sosyologlar Derneği (Sosyoder) işbirliği ile “İslam Düşüncesi ve Sosyoloji Sempozyumu” Ali Emirî Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Sosyoder Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve çok vatandaş katıldı. Sempozyumda, Çağdaş İslâm düşüncesinde Ali Şeriati’nin yeri ve sosyolojiye katkıları, Malik Binnebi de Siyasî Düşünce ve Anlayışı, Modern Çağda Klasik bir İslâm Düşünürü Hilmi Ziya, Cemil Meriç’te Sosyoloji Tasavvuru, “Asım’ın Nesli”nden bir Alim:Erol Güngör, Sosyoloji’de Ahlâkî Perspektif ve Nurettin Topçu konu başlıkları konuşuldu. Panelin sonunda Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sapkınlıklarını ve toplumda nasıl yer edindiğini anlattı.
“Fikri mücadele verilemediği için bunlar toplumsal bir taban buldular”
İslam düşüncesinde ana akımın dışına çıkarak sapkın ideolojileri olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Bu çerçevede son dönemlerde tartıştığımız FETÖ meselesini bu perspektiften görmenizi istirham ederim. Eğer İslam düşüncesi, sağlam ve sağlıklı bir şekilde toplumsal değişmenin ana kurallarını oluşturacak şekilde bu toplumun içerisinde olsaydı, FETÖ denen adam onca sapkın düşüncesiyle gelip Müslüman mahallesinde salyangoz satamazdı. Devlet olarak biz bu hainleri devletin bütün kadrolarından ayıklamak için titiz bir çalışmayı sürdüreceğiz. Kaç ay, kaç yıl bilmiyoruz. Ne kadar sürerse sürsün devletin yapısının içerisinde bu zehirli sarmaşık gibi her tarafı sarmış unsurların temizlenmesini İnşallah gerçekleştireceğiz. Vakti zamanında bunlara karşı fikri mücadele verilemediği için bunlar toplumsal bir taban buldular” dedi.
“Bu örgüt sadece seçtiklerine açık, millete kapalıdır”
FETÖ terör örgütünün sapkınlıklarından örnek veren Kurtulmuş, “Bu adam yıllar önce kalktı dedi ki, ‘Kardeşim Cebrail gelse bana şu şekilde hareket et dese, hadi oradan sen de kim oluyorsun der onu kovalarım’ dedi. Bu topraklarda hiçbir Allah’ın kulu kalktı demedi ki, ‘Arkadaş sen kimsin de sana Cebrail gelecek’ bu ne sapkınlıktır haddini bil diyerek bu kişiye haddi bildirilmedi. Müslüman camianın İslami düşünceyi esas alan grupların bir şekilde karşı çıkamamasının bedelini sonraki yıllarda çok ağır bir şekilde ödedik. İslam’ın bu topraklardaki kurumların hepsi açık kurumlardır. Bunların kurmuş olduğu örgüt ise sadece seçtiklerine açık, millete kapalıdır. Bunlar içeriye adam aldılar, adı Ahmet ise kod adı verdiler senin adın Ferhat dediler. Bizim hiçbir geleneğimizde bu yoktur” ifadelerini kullandı.
“En büyük cinayetlerden birisini işlemeyi kendileri için mubah gördüler”
FETÖ’nün neler yapabileceklerini 15 Temmuz gecesi gözler önüne serildiğini ifade eden Kurtulmuş, “İnsanların üstüne ateş açtılar, insanların üstüne helikopter ve tanklar ile saldırdılar. Araçların üstlerinden tanklar ile geçtiler. Bunları yaparken de hedefledikleri o darbeye ulaşmak için, inanları öldürmek gibi en büyük cinayetlerden birisini işlemeyi kendileri için mubah gördüler. Hatta sonunda bir de fetva verdiklerini duyuyoruz. İslam ile taban tabana zıt bir takım düşüncelere sahip bu örgüt, ne yazık ki düşünce alanında da karşısına çıkılıp vakti zamanında darmadağın edilmediği için Türkiye’nin karşısında bir bela olmuştur” diye konuştu.
Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi.