Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu çevrelerin şer niyetlerine inat biz her yerde korkmadığımızı, yılmadığımızı, bir ve beraber olduğumuzu, yekvücut olarak 78 milyon teröre hayır dediğimizi haykırmak mecburiyetindeyiz. İşte bu etkinliğin böylesine önemli bir özelliği de var. İşte hodri meydan Ankara’dayız” dedi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 12. Kastamonu Günleri’ne katıldı. Yaşanan terör olayları hakkında konuşan Kurtulmuş, “Günümüzün özellikleri açısından bakarsanız, maalesef akşam televizyon izliyoruz, haberlerin büyük bir kısmı iç karartıcı haberler. Bu memleketin birliğine, dirliğine, bu memleketin istiklaline ve istikbaline göz koymuş olan, bunlara karşı mücadele eden, dışarıdan ve içeriden bir takım karanlık odaklardan destek alan mihrakların nasıl Türkiye’nin gündemini meşgul ettiğini, baskı altına aldığını görüyorsunuz. Maalesef askerlerimizin, polislerimizin şehit olduğunu, onların acı haberlerini alarak içimiz kanıyor, gerçekten büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Böyle bir ortamda milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü göstermesi bakımından, milli kültürümüzün en önemli illerinden biri olan Kastamonu’nun bu etkinliğini Ankara’da düzenlemiş olması ayrıca değerlidir, ayrıca önemlidir. Burada ne yaparlarsa yapsınlar, bunu bazıları istismar ediyorlar. Onun için bir kez daha söylüyorum, terör ne istiyor; insanlar korksun, içine kapansın, evinden çıkmasın, hükümet Türkiye’nin gelişmesi noktasındaki, reformları noktasındaki adımları atmasın; yollarını yapmasın, köprülerini yapmasın, ekonomik kalkınmasını yapmasın, Türkiye’deki önemli reform adımlarını atmasın, Meclis anayasayla, 12 Eylül’ün o antidemokratik yasalarını tasfiyeyle uğraşmasın, hükümette, Meclis’te içine kapansın ancak terör gündemiyle işgal edilsinler ve onun dışında bir şey yapmasınlar. İşte tam da bu çevrelerin şer niyetlerine inat biz her yerde korkmadığımızı, yılmadığımızı, bir ve beraber olduğumuzu, yekvücut olarak 78 milyon teröre hayır dediğimizi haykırmak mecburiyetindeyiz. İşte bu etkinliğin böylesine önemli bir özelliği de var. İşte hodri meydan Ankara’dayız” ifadelerini kullandı.
“İKİNCİ SYKES-PICOT’YU BU MEMLEKETTE 100 YIL SONRA YAŞATMAK İSTEYEN BİR TAKIM ULUSLARARASI KARANLIK ODAKLARA BOYUN EĞECEK BİR MİLLET DEĞİLİZ”
“Biz üç beş tane terör çetesinin, onların arkasında ikinci Sykes-Picot’yu bu memlekette 100 yıl sonra yaşatmak isteyen bir takım uluslararası karanlık odaklara boyun eğecek bir millet değiliz” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
“Nasıl bizim atalarımız bu memleketi işgal etti, başka bir şekilde bu memleketi bölüp parçalamak isteyenlerin niyetlerine boyun eğmediyse, nasıl İnebolu’dan istiklal yoluyla Anadolu’nun kurtuluşu işçin o mücadeleye büyük bir lojistik destek verildiyse, nasıl bırakın topu tüfeği elinde kazması küreği olmayan bir millet , ‘Ya Allah’ diyerek ayağa kalktı ve istiklalini kazandıysa üç beş tane çeteye, onların arkasındaki 7 düvele nasıl ki boyun eğmediysek, bugünde boyun eğmedik, yarında boyun eğmeyeceğiz, hiçbir şekilde bunlara eyvallah etmeyeceğiz. Bu tür toplantılarımızın böyle bir ortamda böylesine önemli manevi bir destek verdiğini açıkça söylemek isterim.”
“BU BÜYÜK ÜLKEYİ BÖLMEK İSTİYORLAR, BÖLDÜRMEYECEĞİZ”
TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise teröre karşı birlik mesajı vererek, “Hepimiz Türkiye’yiz, hepimiz her yerliyiz, herkes evinin önünü süpürürse şehir temiz olur, herkes memleketini severse ülke, seven insanların ülkesi olur. Bugün Karadağ Büyükelçisi geldi. Yüzölçümü ne kadar biliyor musunuz? 13 bin kilometrekare. Türkiye büyük ülke. Bu büyük ülkeyi bölmek istiyorlar, böldürmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kastamonu Günleri’nin açılışını gerçekleştirdi. Kahraman ve Kurtulmuş açılışın ardından stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti.