GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "15 Temmuz'daki kararlı irade çıplak el ile demiri durdurabildi, işte güç budur. Bunu anlamanız lazım. Demokrasi içinde demokrasiyi özümsemiş, demokrasiyle yaşama iradesini de fevkalade önemsiyoruz." dedi.

Türkeş, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi programında yaptığı konuşmada, siyaset akademisine katılma kararının çok önemli olduğunu belirtti.

Bu kararı veren herkesi kutladığını ifade eden Türkeş, "Siyaset, başta yaşadığınız çevre olmak üzere en üst hizmet edebilme imkanıdır. Siyaset bir meslek değildir. Herkesin kendisini, ailesini ve çevresini geçindirmek için bir işi olur. Ancak bunun haricinde kendi içimizden, toplumu daha iyi ve güzel daha farklı yaşatmak için siyaset yaparız. Ne yapıyorsanız yapın ancak siyasetin dışında kendinizin, ailenizin, çoluk ve çocuğunuzun rızkını temin eden bir işi yapın." diye konuştu.

Türkeş, yeni bir çağa girdiklerinin altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu çoğu insan şuan anlamıyor olabilir. Bunu belki 10-50 yıl sonra tarihçiler yazacak. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethettiğinde herkesi toplayıp biz ne güzel bir çağ değiştirdik demedi. O İstanbul ile ilgili yapılan çalışmalar, savaş nizamı, havan topu dahil birçok yeni keşfin de bulunmasını temin etti. Bugün yeni bir yüzyıla girdik. Bilgi çağı diye bir çağa girdik. Taş devri, cilalı taş devri bu tarafa kadar çağlar geliyor, geçiyor. Yepyeni bir çağa girdik. Eski çağın şartlarıyla, eski çağın formülleriyle, eski çağlardaki usüllerle bu yeni çağda güçlü bir Türkiye'yi temin etmek mümkün değildir. Yeni bir çağa girdik, Türkiye'nin bu yeni çağda da başarılı, büyük güçlü bir ülke olması için sizlerin gayreti ve enerjisi lazım. Bunu çok iyi anlamanız ve tanımlamanız lazım."

Türkiye'nin yeni yüzyılda var olması, bölgesinde bir kutup yıldızı gibi parlaması gerektiğini vurgulayan Türkeş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İçinde bulunduğumuz şartlara bakarken buna göre değerlendirmeler yapmamız lazım. Türkiye'nin güçlü tarafları var, zorlukları da var. Bu ülkede yüzde 50'nin üzerindeki nüfusu 30 yaşın altındadır. Türkiye'nin bir numaralı gücü sizlersiniz. Bunu bilmeniz lazım. Bu gücün idrakinde olun. Burada siyasi konuşma yapmak istemiyorum ama 15 Temmuz'daki kararlı irade çıplak el ile demiri durdurabildi, işte güç budur. Bunu anlamanız lazım. Kimse benim evimde silah vardı, çakıl vardı diye dışarı çıkmadı. Bunu da önemseyiniz. Demokrasi içinde demokrasiyi özümsemiş, demokrasiyle yaşama iradesini de fevkalade önemsiyoruz. Karşı tarafta uçak var, tanklar var diye, karşı tarafta silahlı bir kalkışma var diye hiçbir kimse şiddete yönelmedi. Sadece sokağa çıkarak hür iradeyle böyle bir yanlışa karşı olduğunu, bedeniyle ve mevcudiyetiyle gösterdi. Türkiye'nin en önemli ve birinci gücü budur. Türkiye zengin bir ülke. Varlık ve yer altı ve üstü kaynaklarıyla ve bunca süredir demokrasisi için verdiği kazanımlarıyla sanayisi, ticaretiyle büyük bir ülke. Mücadelemiz ve kavgamız, bu 783 bin kilometrekareyi bir bütün olarak muhafaza etmek ve yarınlara taşımaktır."

Tuğrul Türkeş, demokrasinin en az hatalı sistem olduğunu belirterek, "Birileri geliyor hizmet süresince hizmet ediyor, halk bu kadar yeter dediğinde yenisini getiriyor. Bizim de tarihin akışı içerisinde bir siyasi karar vermemiz gerekmişti. Bu kararın arkasında durduk. Şimdi Ekim ayındayız, Ağustos'un sonuydu. Bu süre içerisinde hepinizden destek gördüm. Muhabbet gördüm ve kabul gördüm. Bu yüzden hepinizden müteşekkirim." ifadelerini kullandı.