Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş ziyareti sırasında, MHP’nin Türkiye için önemli bir parti olduğunu ifade ederek, “İsteriz ki mahkeme kararlarıyla, yargının müdahale ettiği kongreler olmasın. Siyaseti siyasetçiler yapsınlar” dedi.
Onikişubet Belediyesi’nin 5 bin kişilik iftar programına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, görevine başlayan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’a makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Makam ziyareti öncesi valilik şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Kaynak, Ramazan ayı nedeniyle oruçlu gazetecileri yormamak için açıklamasını ziyaret öncesi yaptı.
İlk olarak MHP’nin kongre süreci hakkında kısa bir açıklama yapan Kaynak, şunları kaydetti:
“Biz başka bir partinin işine karışmayız ama, MHP Türkiye için önemli bir parti. İsteriz ki mahkeme kararlarıyla, yargının müdahale ettiği kongreler olmasın. Siyaseti siyasetçiler yapsınlar. Siyasi partilerin kendi organları kararlarını versinler. İnşallah ülkemiz için hayırlı olur.”
Daha sonra göçmen sorununda dünyanın önemli devletlerinin ciddi düşünce içerisinde olmasının gerekliliğine değinen Kaynak, “İnsanlık tarihin en fazla mültecisinin evinden, yurdundan olduğu bir dönemdeyiz. 22 milyondan fazla insan evinden uzakta. Suriye’deki göçmelerin tek başına yüzde 58’ini, 60’ını Türkiye barındırıyor. Ve başka ülkeler bu durumu birçok pazarlığa tabi tutuyorlar. Bir tane, bin tane yok yüz tane alırım, yok tahsillisini, sağlıklısını alırım derken, Türkiye, insani ölçüden başka bir ölçü koymayarak 3 milyon göçmeni ülkesinde misafir ediyor, onlara bakıyor, onları doyuruyor, sağlıkları ve barınmasıyla ilgileniyor. Bütün dünyanın bu meseleye duyarlı olması için bu konu üzerinde duruyorum. Dünyanın önemli devletleri, gelişmiş devletleri kalkınmış devletleri göç ve göçmen meselesini başlarını önüne koyup bir ciddi düşünce içerisinde olmazlarsa, korkarım sonra yönetemeyecekleri büyük bir sorun karşılarında olacaktır” dedi.
Son olarak iftar programlarının kendilerinin için ayrı bir özelliği olduğunu söyleyen Kaynak, “Bizim iftarlarımızın bir özelliği var. Biz bizi ağırlayan iftarlar yapmayız. İftarlarımızda halkımızla, esnafımızla, fakirimizle, işçimizle, iş adamımızla, muhacirimizle, şehit ailelerimiz ve gazilerimizle, köylümüzle, kentlimizle hep beraber oluruz” diye konuştu.