Başbakan Binali Yıldırım, dış politikada izlenecek politikaya işaret ederek, “Bölgede ve dünyada dostlarını artıran, düşmanlarını azaltan bir dış politika benimseyeceğiz” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, kuruluşundan bu yana görev yapan AK Parti İl Başkanları ile ATO Congresium’da iftar yemeğinde bir araya geldi. Yıldırım, yaptığı konuşmada, “Hepimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Kurucularımız, ana kademelerimiz, kadın kollarımızda görev alan arkadaşlarımızla bu iftar sofrasında olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Ak parti adlı büyük çınar işte burada. AK Parti’yi beraber kurduk, bugünlere beraber getirdik. Türkiye’ye umut olacak siyasi hareketin bir neferi olarak en büyük onuru sizlerle birlikte yaşıyorum.. Büyük davamıza yaptığınız çok önemli katkılar için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. AK Parti insanlık, demokrasinin yara aldığı dönemde insani değerleri savunmak, korumak için yola çıkan hareketin adıdır. AK Parti’nin rotası bu büyük millet belirlemiştir. O gün bugün, milletimizle aynı istikamette yer alıyoruz. Küçük düşünseydik toplumun bir kesimi bize yeter derdi. Halbuki, AK Parti hareketi bütün Türkiye’ye 780 bin kilometre vatan toprağının her tarafına hitap eden Türkiye partisidir. En büyük özelliğimiz, bütün millete hizmet etmemizdir. Ayrımcılık yapanın AK Parti saflarında asla ve asla yeri olamaz. Menfaatlerini memleket menfaatleri üzerinde gören bu hareket içinde yer bulamaz. AK Partinin kurucu ilkesi, Türkiye’nin birliği beraberliğidir. AK Parti Türkiye’de demokrasinin teminatıdır. AK Parti teşkilatlarına da demokrasinin en önemli araçlarıdır” ifadelerini kullandı.
AK Parti yönetiminin, bütün kurullarından, teşkilatın her kararında rızasını almak durumunda olduğuna işaret eden Yıldırım, “Yeni dönemde aşkımızı tazelemiş olarak, yeniden Türkiye’nin hizmetinde olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Meselemiz, vatandaşımızın huzuru, güveni ve kardeşliğidir. Yeni bir dönemeçte, yeni bir heyecan içinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.
Ahmet Davutoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, 65. Hükümetin kısa zamanda kurulduğunu ifade etti. AK Parti’nin zaman ekonomisini önemsediğine işaret eden Yıldırım, göreve gelir gelmez harekete geçtiklerini söyledi.
“TERÖR, TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK”
Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin önünü açacak birbirinden güzel eserlerin açılışını yaptıklarını belirterek, 20 gün içerisinde birçok etkinliğin süratli bir şekilde yapıldığını anlattı. Yıldırım, 65. Hükümetin bir atılım ve icraat hükümeti olduğunu hatırlatarak, büyüyen ekmeği hakça paylaşan bir icraat hükümeti olacaklarını dile getirdi. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini anlatan Yıldırım, terörün Türkiye’nin gündeminden çıkacağına dikkati çekti. Türkiye’de yeni anayasa, Başkanlık Sistemi’nin konuşulacağını anlatan Yıldırım, terörün Türkiye’nin gündemini işgal etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
“DÜŞMANLARINI AZALTAN BİR DIŞ POLİTİKA BENİMSEYECEĞİZ”
Bölgede ve dünyada dostlarını artıran, düşmanlarını azaltan bir dış politika benimseneceğine işaret eden Yıldırım, Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlara engel olacaklarını söyledi.