Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’da referandumla halkoyuna sunulacak 18 maddelik değişiklikle gücünü milletten almayan hiçbir hareketin ülkeye istikamet veremeyeceğini ve artık çetelerin, FETÖ’lerin ülkenin kaderi ile oynayamayacağını söyledi.

Ardahan’dan helikopterle Artvin’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, Artvin Valiliği önünde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada “Ülke olarak millet olarak son derece tarihi günlerden geçiyoruz. Milletimiz için yeni bir çığır açacak yeni bir değişime hazırlanıyoruz. 16 nisan bu değişimin tarihi olacak. Söz sizin, karar sizin. Son sözü söyleyecek sizsiniz. Mühür elinizde. İnşallah 16 Nisan’da sandığa gidiyoruz. Türkiye için mührü beyaz alana, ‘evet’e basıyoruz” dedi.

"Gücünü milletten almayan hiçbir hareket bu ülkeye istikamet veremeyecek"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’na da göndermede bulunan Yıldırım “Kılıçdaroğlu diyor ki ‘21 yaşında milletvekili olur mu?’ 21 yaşında İstanbul feth ediliyorda milletvekilliğini mi 21 yaşındaki, 18 yaşındaki gençlerimize çok görüyorsun. O beğenmediğin gençler Çanakkale’de 7 düvele ‘dur’ dediler. 15 Temmuz’da bu gençler darbecilere göğüslerini siper ettiler, 36 gencimiz şehadet şerbeti içti. Bu gençler Türkiye’nin geleceği, sen ister milletvekilliğini layık gör, ister görme” diye konuştu.

“İstiyoruz ki bizim çektiğimiz çileleri torunlarımız çocuklarımız çekmesin” diyen Başbakan Yıldırım “18 maddelik bu değişiklik Türkiye’de artık seçimden seçime tek başına iktidar çıkartacak. Çok parçalı iktidara lüzum yok. Yetki de sizde güvenoyu da sizde. Gücünü milletten almayan hiçbir hareket bu ülkeye istikamet veremeyecek. Artık çeteler, FETÖ’ler bu ülkenin kaderi ile oynayamayacak. FETÖ ile PKK kol kola girmiş gece gündüz uğraşıyor ne yaparsanız yapın. ’Evet’ çıkacak sizin de defteriniz dürülecek” şeklinde konuştu.

“Tek adam olacak ama patron millet olacak”

Başbakan Binali Yıldırım, bu sistemle ilgili milletin kafasını karıştırmaya çalışanlar olduğunu belirterek “Yalan yanlış söyleyenler var. Tek adam rejimi kurulacakmış. Evet tek adam. Kıılçdaroğlu, senin hatırın için iki tane mi olsun? İki tane cumhurbaşkanı, iki tane vali iki tane belediye başkanı mı olsun ? o kafayı takmış, bu günlerde HDP ile çok kafa yarıyorlar onlar. Yavaş yavaş eş başkanlık tercihene doğru bir eğilimleri var. Tek adam olacak ama patron millet olacak. Görev vereceksin. Yapınca devam et diyeceksin yapmayınca yolcu edeceksin. Seçim olan yerde diktatörlük olmaz. Bakın bu iş Tayyip Erdoğan için yapılıyor deniliyor bu sistem Tayyip Erdoğan için değil her doğan içindir” ifadelerini kullandı.

“Avrupa işine bak sen işine; Türkiye’nin işlerine burnunu sokma”

Bir hayır cephesi olduğunu ve Avrupa’nın da bu cephede yer aldığını kaydeden Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Avrupa işine bak sen işine. Türkiye’nin işlerine burnunu sokma. Hollanda çıkmış bakanlarımızı içeri almıyor, onları durduruyor. Onları karşılayan soydaşlarımızın üzerine atları, itleri sürüyor. İşte bunlar bizim için önemli bir sebeptir. Bunlar karşı çıkıyorsa Avrupa karşı çıkıyorsa biz doğru bir yoldayız. Şuanda Avrupa’nın başının derdi marjinal Türk düşmanı, müslüman düşmanı siyasetin yükselmesidir. En son Fransa’da iş yerlerinde kadınların baş örtüsü takmalarını yasakladılar. Aynen bizim 28 şubat gibi. Biz yasakları kaldırdık, şimdi onlar yasaklara başladı. Bizim demokrasinin kalitesi yükselirken, Avrupa’da kalite düşmeye devam ediyor. Seyahat özgürlüğü ve gösteri yürüyüşü engelliyorlar. Basın özgürlüğünü engelliyorlar. Bunların çifte standartı, iki yüzlülükleri bir sanat haline gelmiş. Hayır kampanyası yapanlar Almanya’ya Hollanda’ya gidecek. PKK, FETÖ yandaşları cirit atacak, onlara ses yok. Vatanını seven, ülkesini seven bu ülkenin onurlu şerefli vatandaşına yasak getirecekler, engel getirecekler. Bunun cevabını 16 Nisan’da benim milletim çok güzel şekilde verecek. Ne yaparsa yapsınlar bu kutlu yürüyüşü durduramazlar. Yapılan bu hukuksuzluğu onların yanına bırakmayacağız.”

“Artvin’deki barajlara deniz uçağı indireceğiz”

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti iktidarı döneminde Artvin’in bir çok yatırım aldığını ifade ederek “Çoruh Üniversitesi Kampüsü’nden şehir merkezine teleferik kuruyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katıkları ile. Artvin’in bu kadar barajı var. Bu barajlara deniz uçakları ile yolcu taşıyalım. Trabzon’dan, Samsun’dan, İstanbul’dan deniz uçakları ile yolcu taşıyalım. Memleketinizin evladı Kadir başkan bu projeyi de gerçekleştirecek. Tarım Bakanı da burada. Ondan da barajlar için gezinti teknesi isteyelim. Artvin-Rize Havalimanı’nı da denizin içine yapıyoruz. 11 km’lik Sahara tüneli Artvin-Ardahan arasında yapılacak. Ardahan-Şavşat arasında mesafe 1,5 saatten 20 dk’ya düşecek. Artvin’e doğalgaz geliyor. 27 Mart’ta ihalesi yapılıyor” müjdelerini verdi.