İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Memur-Sen himayesinde 55 ülkeden gelen sendika konfederasyon heyetini, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Kabulde konuşan Yıldırım, Memur-Sen ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin (SESRIC) İstanbul'da bir toplantı yaptıklarını ve ağırlıklı İslam ülkeleri olmak üzere 58 ülkeden sendika ve emek örgütlerinin temsilcilerini buluşturduklarını hatırlattı.

"Ben şunu merak ediyorum; siz memleketlerinizde, dışarıdayken Türkiye nasıl gözüküyor? Türkiye'ye geldiğiniz zaman nasıl gördünüz?" diye soran Yıldırım, bunun cevabının çok önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, uzun bir süreden beri Türkiye'yi olduğundan farklı gösterme gayreti, özellikle bazı uluslararası basın yayın kuruluşları tarafından sürekli bir algı operasyonu yapıldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu algı operasyonunun amacı, 'Türkiye'de istikrar yok, Türkiye'de savaş var, Türkiye'de hukuk yok, Türkiye'de her gün insanlar ölüyor.' Öyle hiç de hak etmediğimiz, Türkiye'nin gerçekte hiç böyle bir şeye muhatap olmaması gerekirken, ne yazık ki böyle bir kara propaganda ile karşı karşıyayız. Bu kara propagandanın kaynağı belli; kaynağı işte bu 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. Bu, küresel bir örgüttür. Bu örgüt, kapalı bir örgüttür, ilişkileri belirsizdir."

"Yaptıkları işin hesabını verecekler"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 3 büyük terör örgütüyle mücadele ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Birisi bu alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. 15 Temmuz'da bunlar büyük bir darbe almıştır ama bu darbeye kalkışanlar, onların arkasında olanlar o veya bu şekilde bu işin içine dahil olanlar bugün hesabını veriyor. Türk adaleti, bunlara gerekli hesabı sormaya başladı, sonuna kadar da soracak. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devletinde intikamla hareket edilmez, adaletle iş görülür. Bizim vatandaşlarımız bunlara çok kızgın, bir an önce cezalarını en ağır şekilde çekmesini istiyorlar haklı olarak ama biz diyoruz ki; adaletten ayrılmayız. Adalet işliyor, bunlar da cezalarını çekecekler, yaptıkları işin hesabını verecekler."

Aynı zamanda uzun yıllardan beri ülkenin birliğini, beraberliğini, milletin kardeşliğini tehdit eden, bölücü terör örgütüyle de mücadele ettiklerini anlatan Yıldırım, bu mücadelenin 80'li yıllardan beri sürdüğünü hatırlattı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın ilk günden silah kullandığını dile getiren Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu örgütle mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

Muhabir: Sibel Kurtoğlu